Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

''Άνοιξη''-απ' το ανοίγω

Άνοιξη-από το ανοίγω.Ένα ρήμα που υποδηλώνει κίνηση, ενέργεια, ένα ξεκίνημα.
Και είναι και η άνοιξη εξάλλου ένα ξεκίνημα.Διόλου τυχαίο το όνομά της.Συμβολικό και πλήρως αντιπροσωπευτικό.
Και το ξεκίνημα γίνεται με το Μάρτη.Αυτό το μήνα που κάνει λίγο σαν κυκλοθυμικό και πεισματάρικο κοριτσάκι και που ξέρει να ξεγελάει με τον καλύτερο τρόπο.
Εκεί στα δικαστήρια προχθές ανακάλυψα μια μυγδαλιά.Κι ήταν ανθισμένη,φορτωμένη με όμορφα σομόν λουλουδάκια.Δίπλα στο γκρίζο κτήριο,που μέσα του κοχλάζουν κάθε μέρα δράματα, στενοχώριες, άγχη, τρέξιμο μια μυγδαλίτσα άνθισε για να φωτίσει το μουντό της φόντο.Θύμα κι αυτή όμως του Μάρτη, που νομίζω πως θα την προδώσει αργά ή γρήγορα και θα της στερήσει τη ζεστασιά και τις πολύτιμες αχτίδες του ήλιου.
Έπιασα στα χέρια μου ένα κλαδάκι της και το έφερα κοντά στο πρόσωπό που.Να φέρω ακόμα πιο κοντά μου την απέραντη ομορφιά της.
Ο Μάρτης όμως ως γνήσιο παιδί της άνοιξης ''κυοφορεί' και μικρές εκπλήξεις.Βολβούς καλά φυλαγμένους στη ζεστασιά του χώματος, που θα σκάσουν από Απρίλη, Μάη και μικρά μπουμπουκάκια που ακόμα διστάζουν να αποκαλύψουν το λουλούδι, που κρύβουν μέσα τους.


Ό,τι αργεί κι ό,τι στη Γη είναι βαθιά κρυμμένο.
πάλι στο φως θα βαφτιστεί και θα' ρθει ευλογημένο...



Προς το παρόν θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις τσαχπινιές του και θα παίξουμε μαζί του στα περίεργα παιχνίδια του...Θα φορέσουμε το ασπροκόκκινο βραχιολάκι μας και θα εισπνεύσουμε βαθιά όλες τις μυρωδιές.Τα αγνά ανοιξιάτικα αρώματα.



2 σχόλια:

  1. :-)
    Πολλά ανοιξιάτικα φιλάκια, λουλουδάκι μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα όμορφο μήνα να έχουμε.. αν και μπήκε αγριεμένος νομίζω!!
    Καλή εβδομάδα Ανθή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή