Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Με τα χέρια της Μανώλιας!



Τα κοσμήματα της Μανώλιας τα γνώρισα όταν είδα ένα υπέροχο κόσμημα σ' ένα διαγωνισμό,που είχε διοργανώσει η ταλαντούχα μας δημιουργός!Και δε σας κρύβω,πως εκστασιάστηκα!Εντυπωσιάστηκα με την κομψότητα,τη μοναδική ιδιαιτερότητα των κοσμημάτων της,τη λιτότητα που κρύβει όμως μια απίστευτη ομορφιά!Δε θα πω και πολλά...θα σας αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι σας το μοναδικό κόσμο της Μανώλιας!



Λοιπόν Μανώλια

Μίλησέ μας για εσένα και τις πανέμορφες δημιουργίες σου.Τι περιλαμβάνεται σ’ αυτές;
Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος. Ασχολούμαι με τη κατασκευή χειροποιήτων κοσμημάτων 5 χρόνια περίπου. Όσο περνάνε τα χρόνια, προσπαθώ να βελτιώνω τις τεχνικές μου και να διδάσκομαι καινούριες παρακολουθώντας σεμινάρια. Συνεχώς θέλω να ανανεώνω τις ιδέες μου για να δημιουργώ πιο όμορφα και πρωτότυπα κοσμήματα.
Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τις χειροποίητες δημιουργίες και τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ξεκινήσεις;
Από τα παιδικά μου χρόνια άρχισα να ασχολούμαι γενικοτέρα με τις χειροτεχνίες. Καθώς όμως μεγάλωνα όλη η δημιουργικότητά και η φαντασία μου, βρήκαν διέξοδο μέσω της δημιουργίας κοσμημάτων. Όταν λοιπόν πέρασα στη σχολή μου, έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αφιερώθηκα σε αυτό που αγαπώ.
Το να ασχολείσαι με χειροποίητες κατασκευές σημαίνει πως αφιερώνεις όχι μόνο χρόνο αλλά και κομμάτια από την ψυχή σου.Πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα έργο και όταν δέχεσαι επιδοκιμαστικά σχόλια από τους αποδέκτες των δημιουργιών σου;
Πιστεύω οτι τα κοσμημάτα που δημιουργώ αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό μου κόσμο. Για την υλοποίηση ενώς σχεδίου, χρειάζεται κόπος, οπότε όταν φτάσω στην τελική του μορφή, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Προσπαθώ να παραδίδω τα κοσμήματα η ίδια στις πελατισές μου. Παρατηρώ την χαρά στο προσωπό τους όταν ανοίγουν το κουτάκι με την παραγγελία τους και αυτή η στιγμή είναι μοναδική. Όλα τα θετικά σχόλια στην δουλειά μου, μου δίνουν την ώθηση να την καλυτερεύω συνεχώς.
Τι είναι αυτό που θα σε εμπνεύσει για την κατασκευή των δημιουργιών σου;
Η έμπνευση ακολουθεί την ψυχική μου διάθεση. Τα πάντα μπορούν ν’ αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για εμένα, από ένα ταξίδι μέχρι μια πρωινή βόλτα στα σοκάκια στην Πλάκα. Μπορούν να μου δώσουν ιδέες για να αποβάλλω το άγχος της καθημερινότητας και να δημιουργήσω, επηρεάζομαι από την φύση και τα πετρώματα της Γης.
Ποια είναι τα σχέδια σου και τα όνειρά σου για το Manolia’s art;
Αυτόν το μήνα δημιουργώ την νέα μου συλλογή με πιο περίτεχνα και εντυπωσιακά κοσμήματα απο αυτά που έχετε ήδη δει. Για μια μοναδική χρονιά, επεξεργάζομαι το σχέδιο για το φετινό γούρι. Μέσα στα άμεσα σχεδιά μου, και όνειρο μου, ειναι η παρακολούθηση μαθημάτων σε σχολή αργυροχρυσοχοΐας ώστε να αποκτήσω ολοκληρωμένες γνώσεις πάνω στο αντικείμενό μου.


Όποιος παρατηρήσει τα κοσμήματά σου θα προσέξει,πως έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ και φινέτσα και δεν μοιάζουν ούτε μιμούνται ό,τιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά.Εσύ προσωπικά πιστεύεις,πως μια γυναίκα οφείλει ν’ ακολουθεί τη μόδα,ό,τι κι αν αυτή πλασάρει ή να δημιουργήσει το δικό της στυλ ακόμα κι αν δεν συμβαδίζει απόλυτα με τις τελευταίες τάσεις;
Η σύγχρονη γυναίκα δεν χρειάζεται να ακολουθεί πιστά τις τάσεις της μόδας. Αυτό που χρείαζεται είναι να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα, να έχει το δικό της προσωπικό στυλ και να προσαρμόζει σε αυτό στοιχεία της μόδας που της ταιριάζουν. Πέρα από την μόδα, μια γυναίκα πρέπει να νιώθει αυτοπεποίθηση, μοναδική και ξεχωριστή.



Ποια είναι τα υλικά,που χρησιμοποιείς για τις δημιουργίες σου και ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Τα κοσμήματα που δημιουργώ έχουν ρομαντικό στυλ, που λείπει από την σημερινή μόδα, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, οπως ασήμι και μπρούτζος, συνδιασμένα με ημιπολίτιμους λίθους.
Οι ημιπολίτιμοι λίθοι που χρησιμοποιώ είναι αχάτης, αβεντουρίνη, χαλαζίας, ημιμορφίτης, φίλντισι αλλά ο αγαπημένος μου είναι ο αμέθυστος με το χαρακτηριστικό του μοβ χρώμα.
Το moto της Μανώλιας…
Only Imagination!



2 σχόλια:

  1. Τα πιο ομορφα και στυλατα κοσμηματα που κυκλοφορουν. Τα αγαπω πολυ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ωραίο να μας γμωρίζεις νέους ανθρώπους με τέτοιο ταλέντο!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή