Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Summer Wine-My summer memory #game


Πλαταμώνας Πιερίας-εκεί,που κοιτούσαμε το ηλιοβασίλεμα


Σκέφτεσαι καλοκαίρι.Καλοκαίρι ίσον ξεκούραση,πολλή ξεκούραση.Και ανεμελειά.Δε σε νοιάζει τίποτα.Και φυσικά διακοπές!Και τώρα που λέω διακοπές μου έρχεται στο μυαλό η μαγική λέξη!«camping»Camping με τις φίλες.
Δεν πάνε και πολλά χρόνια πριν.Σα χθες μου φαίνεται.Ήμασταν στο λύκειο και μετά το πρώτο καλοκαίρι,αφού τελειώσαμε το σχολείο.Με τις σκηνές ανα χείρας…και διάφορα συμπράγγαλα για να ‘’επιβιώσουμε’’ τις ημέρες,που θα μέναμε.Μα δε μας ένοιαζε και πολύ.Έτσι κι αλλιώς όλη τη μέρα ήμασταν στη θάλασσα.Μπάνιο με τις ώρες,μέχρι να γίνουμε ένα με το θαλάσσιο κόσμο.Κι ύστερα ύπνος στην παραλία.Ναι,ναι ξέρω!Είναι ό,τι χειρότερο,αλλά είναι κι αυτός ο ήλιος,που σε ζαλίζει σαν να έχεις πιεί ένα μπουκάλι ουίσκι μονοκοπανιά και δε μπορείς να αντισταθείς στη ψάθα,που σε περιμένει κάτω από την ομπρέλα.Απλώνεις λοιπόν το καμένο σου κορμί και κοιτάς τη φιλενάδα σου,που χωρίς αντιηλιακό δεν έχει καεί καθόλου κι εσύ με δέκα κιλά κρέμα πάνω σου έχεις γίνει ήδη σαν αστακός.Καμιά φορά απλά κάθεσαι και κοιτάς τη θάλασσα.Τότε το σύμπαν σαν να θέλει,να σου φτιάξει το ιδανικό σκηνικό σηκώνει από τη θάλασσα ένα αεράκι και εσύ ευγνωμονείς για τη λίγη δροσιά,που νιώθεις στο πρόσωπό σου.
Τα βράδια είναι ακόμα πιο υπέροχα.Βόλτες,μπαράκια,μπύρες και κουβέντες μέχρι το πρωί.Κάποια στιγμή δηλαδή νυστάζεις τόσο πολύ και εσύ και όλοι οι άλλοι,που δεν ξέρετε ακριβώς,τι λέτε και σας πιάνει απίστευτο νευρικό γέλιο…Και το show βέβαια συνεχίζεται και στη σκηνή,που μέχρι να αποφασίσετε,ότι ήρθε η ώρα για ύπνο έχετε αναλύσει μέχρι και γιατί δεν προχώρησε τελικά η σχέση με το Γιαννάκη τότε στο νηπιαγωγείο.
Το πρωί ξυπνάς και καλημερίζεις τους γείτονες,που για να σας ρίξουν όλη την παρέα σας είπαν,ότι είναι εικοσάρηδες και σπουδάζουν ψυχολογία(όχι,φιλαράκι,δεν πιάνουν αυτά!),αλλά τελικά είναι μικρότεροι κι από εσάς και απλά γελάς και παίζετε καμια παρτίδα χαρτιά μέχρι να ξαναφορέσεις το μαγιό σου και να βγεις στην παραλία.
Κι είναι εκείνο ειδικά το καλοκαίρι του ’10,που είχες τα γενέθλιά σου τον Αύγουστο και οι φίλοι σου ήθελαν να σου κάνουν έκπληξη κι εσύ βλέπεις τη σερβιτόρα να έρχεται με την τούρτα και με απόλυτη αφέλεια και χωρίς να έχεις πάρει χαμπάρι το παραμικρό της λες ‘’δεν έχουμε εδώ γενέθλια,μάλλον κάποιο λάθος θα κάνατε…’’ και μετά απλά σβήνεις τα κεράκια και χαίρεσαι,που έχεις δίπλα σου ανθρώπους,που αγαπάς!




Κι έχεις τόσες πολλές όμορφες αναμνήσεις,που τις φέρνεις πάλι τώρα στο μυαλό σου και σε μεθάνε,σαν ένα καλό κρασί,σαν καλοκαιρινό κρασί,σαν summer wine!





Αφιερωμένο στη Μαρία και τη Βάλια

Summer memories-μια ιδέα της Κατερίνας-Positive Thinking Greece
Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές για το παιχνίδι εδώ κι εδώ


15 σχόλια:

  1. Καλά ε...δεν έχω να πω κάτι! υπέροχες αναμνήσεις έχεις! δεν γίνεται αλλιώς βέβαια όταν πρόκειται για τον Πλαταμώνα! Μόνο όσοι κατάγονται από πάνω ξέρουν... Απίστευτο μερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη πρέπει να φέρουμε προς τα πάνω τους νοτιοελλαδίτες να τα μάθουν αυτά τα μέρη,γιατί είναι υπέροχα!Και θες δε θες περνάς τέλεια!!

      Διαγραφή
  2. πολύ όμορφες νεανικές αναμνήσεις! Μου θύμισες τα δικά μου....Να χαίρεσαι κάθε καλοκαίρι με την παρέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχα έχω λιώσει με τον Γιαννάκη!! :)) Τελικά γιατί δεν προχώρησε η σχέση σας;
    Άσε με να μαντέψω.. Ήθελε να μείνει για λίγο καιρό μόνος;; Να δει τι θέλει από τη ζωή του;;;

    Κι εσύ Αύγουστο έχεις γενέθλια πουλάκι μου;; Λέων ή Παρθενάκι; :)
    Σ'ευχαριστώ που συμμετείχες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!!Κατερίνα νομίζω,πως δεν άντεχε τις δεσμεύσεις!!!τι να τον κάνω;;
      Έχω γενέθλια αρχές Αυγούστου,οπότε λέων!Δυναμικό ζώδιο..λένε.....Έχεις κι εσύ Αύγουστο γενέθλια;
      Να σε ευχαριστήσω κι εγώ,για την ευκαιρία και την αφορμή,που μας έδωσες να θυμηθούμε όλες αυτές τις ωραίες στιγμές!

      Διαγραφή
    2. Κι εσυ λεων;; Χαχα ολοι Αυγουστο γεννηθηκαμε;;

      Ελπιζω ολα τα καλοκαιρια σου να ειναι τοσο ομορφα! :)

      (Εγω β και γ λυκειου πηγα με τις τοτε "κολλητες" camping και απο τοτε βλεπω σκηνη και τρεχω χαχαχααχ!)

      Διαγραφή
    3. καλύτερα λιονταρίνες κορίτσια γλιτώσατε!!
      εγώ γεννήθηκα με μία εβδομάδα καθυστέρηση κι έτσι βγήκα παρθενάκι για να ταλαιπωρώ τους δικούς μου! Αλλά.. έχω ωροσκόπο λέων και με σώσει πολύ μπορώ να πω!

      Διαγραφή
    4. Κορίτσια τον πιο ωραίο μήνα γεννηθήκαμε!!Κατερίνα έχω γνωρίσει παρθένους και πιστεύω,ότι είναι οι άνθρωποι,που αντιπροσωπεύουν την ήρεμη δύναμη,απλώς μου φαίνεται,πως τα θέλουν όλα αρκετά τακτοποιημένα γύρω τους!
      Εύη πρέπει να σου αλλάξω άποψη για το camping μου φαίνεται!Δεν είναι πολύ εύκολο σίγουρα,αλλά αν έχεις καλή παρέα είναι μια πολύ καλή εμπειρία!!Μόνο το ελεύθερο camping δε θα προτιμούσα,αν και ίσως το δοκίμαζα για κανα δυο βράδια.Όχι παραπάνω!!

      Διαγραφή
  4. Κούκλα να είσαι παντα καλά να εχεις παντα υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ζήνα!Τα καλοκαίρια συνήθως μας αφήνουν ωραίες αναμνήσεις!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Τι μου θύμισες!!!
    Όταν τέλειωσα το σχολείο, με την παρέα κάμπινγκ πήγαμε!!
    Και ήταν πριν πολλά χρόνια...χαχα...και ήμουν μάλλον καλομαθημένη γιατί δεν άντεξα πολλές μέρες!!
    Να περνάς πάντα όμορφα!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία πράγματι το κάμπινγκ τουλάχιστον άποψή μου είναι,πως είναι καλά έως και πέντε μέρες.Όπότε,όχι!δε θα σε έλεγα καλομαθημένη!Η μια από τις κολλητές μου το λατρεύει τόσο πολύ,που κάνει ελεύθερο κάμπινγκ για δυο βδομάδες!!!
      Το θεωρώ γενικά μια από τις πολύ ωραίες εμπειρίες.Σου δίνει την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  6. Τι ομορφες αναμνησεις μας περιεγραψες Ανθη μου..
    Αυτες οι εποχες ειναι οι καλυτερες και μενουν για παντα χαραγμνες στο μυαλο και στην καρδια μας.Ποσο μου λειπουν.....
    Πολλα φιλια και καλη Κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Μαράκι μου!Οι καλοκαιρινές διακοπές με τις παρέες μας αφήνουν πάντα ωραίες αναμνήσεις!Και ποτέ δεν είναι η ακατάλληλη στιγμή πιστεύω,για να τις ξαναζήσουμε!Καλό είναι,να κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή