Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

From Poseidi with love...

Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στην Κασσάνδρα βρίσκεται η μοναδική πανεπιστημιακή κατασκήνωση της Ελλάδας, το camping στο Ποσείδι. Ποσειδάρααα!! (συγγνώμη, αυτό ήταν απλά παρεμβολές...)
Εκεί λοιπόν στο Ποσείδι στήνουν κάθε χρόνο τις σκηνές τους και απλώνουν τα sleeping bags τους χιλιάδες φοιτητές του Αριστοτελείου και μη.Κι αυτό που μου αρέσει περισσότερο απ' όλα και αυτό που κάνει το Ποσείδι να διαφέρει απ' όλες τις άλλες κατασκηνώσεις.Το απίστευτα νεανικό κλίμα!
Φέτος πήγα ξανά αν και πλέον δεν είμαι φοιτήτρια γιατί βλέπετε είναι αγαπημένη συνήθεια και δεν την αφήνεις εύκολα. Και γιατί να την αφήσεις κιόλας εδώ που τα λέμε!
Μπορεί να έχετε ακούσει διάφορες ιστορίες για το Ποσείδι και πως συμβαίνουν επικά πράγματα. Αν με ρωτήσεις θα σου πω πως ναι ισχύει αν και για εμένα το επικό δε συνίσταται στο ''ήπια το θερμαϊκό'' ή ''έριξα δέκα γκόμενες'' αλλά στο ότι η απελευθέρωση που σου χαρίζει ο τρόπος ζωής στο camping σε κάνει πιο επικοινωνιακό, όλοι γίνονται μια παρέα, χαίρεσαι τη θάλασσα, τον ήλιο, περνάς πραγματικά υπέροχα με τους φίλους σου, ξεφεύγεις από τα άγχη σου και κάνεις ωραίες τρέλες!
Αν και γενικά δε θέλω να γράφω λίστες με do's και dont's θα το κάνω τώρα κατά παράβαση των άγραφων κανόνων αυτού του blog.


Λοιπόν...
Τι να κάνεις...
1)Αν είναι η πρώτη φορά που σκέφτεσαι να πας και έχεις δισταγμούς απλά χαλάρωσε και ακολούθησε την παρέα-δε θα χάσεις.
2) Πάρε μαζί σου sleeping bag ή στρωματάκι απ' αυτά που φουσκώνουν για να μην κοιμηθείς στο χώμα με πέτρες και ρίζες απ' τα δέντρα να τρυπάνε την πλάτη σου
3) Περπάτησε ως το ακρωτήριο κοντά στο φάρο εκεί που η παραλία κάνει κούρμπα. Είναι κανα εικοσάλεπτο δρόμος με τα πόδια αλλά αξίζει...άκου που σου λέω!
4) Σεβάσου τους συγκατασκοινωτές σου, το προσωπικό του camping και το φυσικό περιβάλλον Μην πετάς κάτω σκουπίδια, μάζεψέ τα σε μια σακουλίτσα και μη λερώνεις στο μπάνιο.Δεν το χρησιμοποιείς μόνο εσύ!

Τι να μην κάνεις....

1)Μη γκρινιάζεις που δεν έχει ζεστό νερό, ή που δε θα βρεις τις τουαλέτες πεντακάθαρες (πίστεψέ με το προσωπικό καθαριότητας με τόσο πολύ κόσμο κάνει εξαιρετική δουλειά). Οι κατασκηνώσεις δεν έχουν όλες τις ανέσεις, το ξέρω, το ξέρεις και γι' αυτό ακριβώς πάμε!

2) Μην πιείς ό,τι βρεις μπροστά σου απλώς και μόνο γιατί είσαι στο Ποσείδι. Υπάρχει η λογική του ''πάω Ποσείδι, άρα πρέπει να πιω''. Όχι φίλε μου. Πας Ποσείδι για να περάσεις καλά και όταν κάνεις κάτι απλά για να το κάνεις καλά δεν περνάς γιατί δεν το γουστάρεις πολύ. Επιπλέον το μεθύσι θα σε κάνει να είσαι μονίμως ζαβλακωμένος, αδειάζοντας το περιεχόμενο του στομάχου σου, όπου να 'ναι και στην πραγματικότητα θα χάσεις πολλές ωραίες στιγμές. Γι' αυτό ακόμα κι αν η υπόλοιπη παρέα σε πιέζει να πιεις γιατί διαφορετικά ''είσαι φλώρος και δεν ξέρεις να ζεις'' μην πιεις ή πιες όσο εσύ αντέχεις και γουστάρεις!

3) Μη φοβηθείς τη βροχή. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που πήγα και έγινα μουσκίδι. Μας έπιασε μια μπόρα άλλο πράγμα και μαζεύαμε σακίδια και σκηνή ενώ από πάνω έπεφταν καντάρια νερού. Επειδή αν σου τύχει κάτι τέτοιο δε μπορείς να το αποφύγεις, απλά διασκέδασέ το. Τα campings έχουν και τα απρόοπτά τους.

4) Αν είσαι κορίτσι μη φορέσεις (σε παρακαλώ!!) δέκα τόνους make up και, concealer και ψεύτικες βλεφαρίδες και κραγιόν και και και.... Το ωραίο εκεί είναι του ότι κυκλοφορείς όπως να 'ναι!

5) Μην ουρλιάζεις βγάζοντας άναρθρες κραυγές χωρίς λόγο επί μία ώρα. Αν το κάνεις για λίγο ναι θα μας φανεί αστείο, αλλά όταν το βγάζεις απ' τα μάτια θα φας βρίσιμο (όπως και έφαγες φέτος από πολλούς αγαπητέ συγκατασκοινωτή) Επειδή είπαμε είμαστε ελεύθερα και γενικώς κάνουμε ό,τι θέλουμε δε σημαίνει πως πρέπει να ενοχλούμε τους άλλους στις εφτά το πρωί που θέλουν να κοιμηθούν καμια ώρα.

Γενικώς απόλαυσέ το. Αν είσαι φοιτητής στο Αριστοτέλειο σου δίνεται ευκαιρία να κάνεις διακοπές με ελάχιστα χρήματα στην πανέμορφη Χαλκιδική. Αν δεν είσαι φοιτητής στο Αριστοτέλειο όλο και κάποιο φίλο θα 'χεις που θα σπουδάζει εκεί και θα μπορεί να σε φιλοξενήσεις. Εκμεταλλεύσου το!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου