Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Καλλιτεχνικό αεράκι!-Georgina's breeze is here!

Σήμερα στο blog φιλοξενούμε ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι,ένα κορίτσι που-θα το δείτε και μόνοι σας-ξεχειλίζει από φαντασία και δημιουργικότητα!Είναι και συμπατριώτισσά μου (Λαρισαίες και οι δυο) οπότε η χαρά μου είναι διπλή!
Μαζί μας είναι η διακοσμήτρια Γεωργία Αργυράκη!



Γεωργία πόσα χρόνια ασχολείσαι με το χώρο της διακόσμησης και τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ξεκινήσεις;
Επίσημα ασχολούμαι από το 2012 που πήρα πτυχίο,αν και παράλληλα με τις σπουδές μου εργαζόμουν σαν διακοσμήτρια. Αν και η αρχή έγινε πολλά χρόνια πριν-σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάνω πράγματα που σχετίζονται άμεσα η έμμεσα με την διακόσμηση.Με ώθησε να σπουδάσω ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος .Και τότε ανοίχτηκε μπροστά μου ένας μαγικός κόσμος.
Στο μυαλό σου, πώς είναι ο τέλεια διακοσμημένος χώρος;
Δεν υπάρχει τέλειος διακοσμημένος χώρος η μη.Ο κάθε χώρος πρέπει να εμπνέει την αύρα και την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του.
Για μένα για παράδειγμα ιδανικό θεωρείται ένας πολύ καλοφωτισμένος χώρος , με αρκετά retro στοιχεία και μεγάλες δόσεις industrial που να εξυπηρετεί άμεσα της ανάγκες τις καθημερινότητας μου.
Μίλησέ μας για τις χειροποίητες δημιουργίες σου.Τι είναι αυτό που σε εμπνέει κάθε φορά,που εργάζεσαι πάνω σ’ αυτές και πόσο χρόνο αφιερώνεις;
Με εμπνέουν πολλά και διάφορα ένας άνθρωπος , ένα αντικείμενο,ένα τοπίο,ένα ύφασμα,ένα κομμάτι ξύλο ο,τιδήποτε κάνει κλικ στο μυαλό μου και αφιερώνω όσο πιο πολύ χρόνο μου το επιτρέπει η καθημερινότητα μου 
Νιώθεις σαν να συνδυάζεις το αγαπημένο σου hobby με τη δουλειά κάνοντας έτσι πιο ευχάριστη και την καθημερινότητά σου;
Νιώθω πραγματικά ευλογημένη από τον Θεό που κατάφερα να κάνω δουλειά το πάθος  μου και πραγματικά δεν θα μπορούσα εύκολα να κάνω κάποια άλλη εργασία θα έψαχνα συνεχώς να βρω το δημιουργικό κομμάτι.

Όταν σου ζητείται να διακοσμήσεις ένα χώρο,ποια είναι τα βήματα που ακολουθείς;
Κατ’ αρχάς πρέπει να δω τον χώρο από κοντά και να κάνω την μέτρηση του χώρου, μετά να μιλήσω με τους ιδιοκτήτες για να μάθω την χρήση που θα έχει, και αν πρόκειται για προσωπικό χώρο να μάθω μερικά πράγματα για την καθημερινότητα τα hobby και τις ιδιαιτερότητες του ιδιόκτητη και φυσικά αυτό που έχει στο μυαλό του μπορεί να γίνει.Αν είναι επαγγελματικός στο κοινό που στοχεύει κλπ. Μέτα τις αλλαγές που επιθυμεί και φυσικά τον προϋπολογισμό,που διαθέτει και μετά από έρευνα αγοράς,δημιουργώ το mood born του χώρου και μετά φυσικά το 3d σχεδιασμό.
Υπάρχει δυστυχώς το άσχημο στερεότυπο,πως επαγγέλματα,όπως το δικό σου-του διακοσμητή ή του ζωγράφου λόγου χάριν ως πιο καλλιτεχνικά να μη θεωρούνται τόσο ‘’σίγουρα’’ και ν’ αντιμετωπίζονται απλά ως hobby.Έτσι πολλοί γονείς αποθαρρύνουν τα παιδιά τους,αν και έχουν ταλέντο ν’ ασχοληθούν με κάτι τέτοιο.Όταν εσύ ξεκίνησες είχες ν’ αντιμετωπίσεις αρνητικές φωνές και ποια είναι η συμβουλή σου στα νέα παιδιά,που τώρα ξεκινάνε;
Δεν είμαι και τόσο μεγάλη πια (χαχαχαχαχα) ακόμη και τώρα ακούω συνεχώς αρνητικές φωνές,που προσπαθούν,να με πείσουν να τα παρατήσω.Απλά κάνω,ότι δεν ακούω και πλέον σιγά σιγά τους αποδεικνύω ότι δεν θα μπορούσα να κάνω κάποια άλλη δουλεία και ότι μάλλον είμαι και καλή σ’αυτό που κάνω. Δεν μου αρέσει γενικά να δίνω συμβουλές,το μόνο που θα τους πω είναι,ότι αν βρουν κάτι που αγαπά η ψυχή τους,να μην το παρατήσουν για τίποτα στον κόσμο.
Το καλοκαίρι θαύμασα κι εγώ, αλλά και όλοι όσοι βλέπουν τη δουλειά σου τις υπέροχες χειροποίητες πετσέτες σου. Τώρα, που φθινοπώριασε και σιγά-σιγά θα χειμωνιάσει ποιο θα είναι το νέο hot κομμάτι;
Με κάνει πραγματικά χαρούμενη που πήγε τόσο καλά γιατί ήταν κάτι που το ξεκίνησα τελείως μόνη μου χωρίς ουσιαστικά βοήθεια από κανέναν και ο κόσμος το αγκάλιασε τόσο πολύ,αγκάλιασε την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλα,για να κάνω ένα όνειρο πραγματικότητα. Για το χειμώνα σκέφτομαι πολλά πράγματα που σε λίγο καιρό θα τα δείτε να παίρνουν σάρκα και οστά .Καταρχήν σκέφτομαι να κάνω κουβέρτες ,μαξιλάρια και γενικά διακοσμητικά για το σπίτι και φυσικά να μπλεχτώ και λίγο με την μόδα και να κάνω πορτοφόλια κάπες και κιμονό και ελπίζω πραγματικά να τα αγαπήσει ο κόσμος το ίδιο.
Ζεις σε μια μεγάλη πόλη,που δεν παύει όμως να είναι επαρχιακή.Δίνονται ευκαιρίες στην επαρχία και υπάρχει γενικά γόνιμο έδαφος για δημιουργία;
Στην πόλη που ζω υπάρχουν δυστυχώς πολύ λίγες ευκαιρίες για δημιουργία απλά έχω μάθει να δημιουργώ μόνη μου και τις ευκαιρίες και το κατάλληλο έδαφος όσο δουλεία και αν χρειαστεί.Γιατί έχω μάθει να μην τα παρατά εύκολα όσο και αν στην αρχή είναι φαινομενικά αδύνατον. 
Το μότο της Georgina!
Θα δανειστώ ένα απόφθεγμα του George Bernard Shaw “Μια ζωή που περνάει κάνοντας λάθη όχι μόνο είναι πιο σεβάσμια ,και πιο χρήσιμη από μια ζωή που πέρασε κάνοντας τίποτα''


Εδώ ένα diy,που μας προτείνει η Georgina!

ΦΤiaΞe eΝa Vintage ΡΟΛoΙ ΜΕ ΠΑΛΙA ΚΛΕΙΔΙA!


Θυμάσαι τα μικρά μαγικά κλειδιά, που βλέπαμε στα παιδικά παραμύθια; Κι όμως παίρνουν τώρα αληθινή υπόσταση στο σπίτι σου και στολίζουν το χώρο σου.
Με πολύ απλά βήματα σου δείχνουμε πώς να κατασκευάσεις το δικό σου ρολόι αντίκα. Για να βρεις κλειδιά, όπως αυτά στη φωτογραφία, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα που πουλάει αντίκες και παλιά αντικείμενα.

Τι θα χρειαστείς:
Μια στρογγυλή επιφάνεια, πλαστική( αρκεί να είναι χοντρή), ψάθινη ή ξύλινη, όπως το πιάτο, το φρίσμπι του σκύλου, το σουπλά, ο δίσκος βινυλίου, κλπ.
Αυτοκόλλητο χαρτί περιτυλίγματος σε παλ απόχρωση, με μικρές αναγραφές επάνω του ή ένα κομμάτι αυτοκόλλητη ταπετσαρία ή ύφασμα.
Δυνατή κόλλα στιγμής
Μπογιά σε μορφή σπρέι
12 κλειδάκια αντίκες
Ένα γαντζάκι για να κρεμάσεις το ρολόι
Δείκτες ρολογιού
Μηχανισμό ρολογιού, που θα έχει ενσωματωμένη τη θέση για μπαταρίες (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτόν από το παλιό ρολόι που βαρέθηκες).

Πώς θα το φτιάξεις:
Προσάρμοσε τον μηχανισμό και τους δείκτες ανοίγοντας μια τρύπα στο κέντρο ενός οποιουδήποτε στρογγυλού αντικειμένου. Bάψε το με μπογιά σε σπρέι, ζωγράφισε το ή ντύσε το με αυτοκόλλητη ταπετσαρία ή και ύφασμα, που θα κολλήσεις με κόλλα, σε όποιο χρώμα και σχέδιο ταιριάζει με τον χώρο που θα το τοποθετήσεις. Στερέωσε το γαντζάκι στο πίσω μέρος της επιφάνειας. Μόλις καλύψεις την επιφάνεια με το υλικό που προτιμάς, πάρε την μπογιά σε μορφή σπρέι και βάψε προσεκτικά τα κλειδάκια με ένα σκούρο χρώμα, που να ταιριάζει με τους δείκτες του ρολογιού. Αφού στεγνώσουν, κόλλησε τα ένα- ένα κυκλικά με την κόλλα στιγμής επάνω στη στρογγυλή επιφάνεια, δηλαδή τη βάση του ρολογιού, έτσι ώστε να πάρουν τη θέση των αριθμών που δείχνουν την ώρα. Βάλε μπαταρίες στο μηχανισμό και το ρολόι σου σε λειτουργία.





Τη Τζωρτζίνα μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα της στο facebook και στο blog της.


6 σχόλια: