Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Loreta's Knitting #Αυγουστιάτικες_Επισκέψεις vol.1





Θαυμάζω πραγματικά τους ανθρώπους,που έχουν ταλέντο στις χειροποίητες δημιουργίες.Είναι υπέροχο,που πιάνουν ένα υλικό κι από εκεί,που είναι άμορφο με τη φαντασία τους το μεταμορφώνουν σε μικρό αριστούργημα.Ένα τέτοιο ταλαντούχο κορίτσι είναι και η Loreta.Ένα κορίτσι,που κρατάει το βελονάκι του πλεξίματος σαν μαγικό ραβδάκι και κάνει θαύματα!Κι αυτό το διαπιστώνει κάποιος από την πρώτη στιγμή,που θα δει τις δημιουργίες της στο Loreta's Knitting.

Ελάτε να τη γνωρίσουμε καλύτερα...


Λοιπόν Loreta...
Τι περιλαμβάνεται στις δημιουργίες σου;
Ξεκίνησα να πλέκω και να ασχολούμαι με τις βελόνες και το βελονάκι φτιάχνοντας κυρίως σκουφάκια. Πάντα μου άρεσε να τα φοράω… Τελικά άρχισα να πειραματίζομαι και με άλλα πράγματα με αποτέλεσμα να φτιάχνω σκουφάκια, κασκόλ, μπλούζες, κάπες, πλεκτά αξεσουάρ, σανδάλια, φωτιστικά και γενικότερα ότι μπορώ να δημιουργήσω με βασικό υλικό το μαλλί. Είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον όλο και κάτι καινούριο θα ανακαλύψω.
Πότε ξεκίνησε αυτή η ενασχόλησή σου,τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να ξεκινήσεις και ποιο ήταν το πρώτο σου έργο;
Ξεκίνησα να πλέκω το πρώτο μου κασκόλ σε ηλικία 7 ετών με τη βοήθεια της νονάς μου! Δε θα ξεχάσω ποτέ την απόχρωση αυτού του μάλλινου νήματος που πρέπει να ξήλωσα πάνω από δέκα φορές! Η δυνατότητα να  δημιουργείς τόσα πολλά, διαφορετικά και πολύχρωμα πράγματα από ένα νήμα ήταν και είναι ο λόγος που ακόμα και σήμερα το πλέξιμο είναι η κύρια δραστηριότητα μου.
Βασικό στοιχείο των δημιουργιών σου είναι το πλεκτό.Πιστεύεις,πως αυτό είναι,που κάνει τις δημιουργίες σου ξεχωριστές και πρωτότυπες;
Νομίζω ότι το στοιχείο που κάνει τις δημιουργίες μου ξεχωριστές και πρωτότυπες είναι η φαντασία και η αγάπη με την οποία φτιάχνω ο,τιδήποτε εμπνευστώ. Όλα όσα δημιουργώ προσπαθώ πάντα να είναι του γούστου μου, ποιοτικά και να αρέσουν. Ασχολούμαι αρκετές ώρες με κάθε νέο μου project, το μελετάω, το σχεδιάζω και δεν θέλω να αφήνω καμία λεπτομέρεια στην τύχη.
Όσον αφορά το πλέξιμο σε δίδαξε κάποιος ή είσαι αυτοδίδακτη;
Η πρώτη μου επαφή ήταν στα 7 μου χρόνια με την νονά μου. Έπειτα άρχισα να πλέκω δίπλα στη γιαγιά μου με σκοπό να μάθω περισσότερα σχέδια και πλέξεις. Όσο όμως το ενδιαφέρον μου και η αγάπη μου για το πλέξιμο μεγάλωναν, αποφάσισα να παρακολουθήσω μαθήματα για να μάθω περισσότερες και δυσκολότερες τεχνικές. Έτσι κατά καιρούς έχω παρακολουθήσει ενδιαφέροντα σεμινάρια και διαβάζω πάρα πολύ.

Από πού αντλείς έμπνευση;
Από το καθετί. Από τα περιοδικά, από ένα τραγούδι, από μια κομψή κοπέλα που θα συναντήσω στο μετρό, από την έμπνευση των άλλων ,από τις ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά, από ένα υπέροχο νήμα που τελικά θα αγοράσω και φυσικά από τα ταξίδια.
Τι σημαίνει για εσένα αυτή η ενασχόλησή σου και πόσο χρόνο αφιερώνεις καθημερινά;
Αφιερώνω πολύ χρόνο καθημερινά γιατί πολλές φορές νιώθω ότι αυτές είναι οι πιο γεμάτες και ταυτόχρονα χαλαρωτικές ώρες της ημέρας μου
Υπάρχει κάποια απ’ τις δημιουργίες σου,που για κάποιο λόγο είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για εσένα;
Και βέβαια… Τα σκουφάκια μου, γιατί είναι η αιτία που ξεκίνησα να ασχολούμαι εντατικά και με τόσο ζήλο με όλο αυτό που κάνω.
Το αγαπημένο σου υλικό
Το μαλλί φυσικά, δεν με περιορίζει καθόλου.
Τι θα έλεγες σε όλους όσους τώρα ξεκινάνε μια παρόμοια ασχολία;
Είναι πολύ δύσκολη η ελληνική πραγματικότητα για ένα χειροτέχνη. Θέλει υπομονή, επιμονή και αν είσαι τυχερός δύο-τρεις ανθρώπους δίπλα σου να σε στηρίζουν τις στιγμές που νομίζεις ότι θα εγκαταλείψεις την προσπάθεια σου. 
Τις ώρες που δε δημιουργείς,τι θα σε βρει κάποιος να κάνεις;
Προσπαθώ πάντα να ξεκλέβω χρόνο για να είμαι με αγαπημένα μου πρόσωπα  και όταν μπορώ σκαρώνω μικρές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα ή μεγάλες πιο μακρινές εξορμήσεις
Το μότο της Loreta
Τα πάντα στη ζωή έχουν και τη θετική τους πλευρά. Ψάξε και βρες την!

Τις δημιουργίες της Loreta μπορείτε να τις βρείτε εδώ













6 σχόλια:

  1. Υπέροχη δουλειά, υπέροχες δημιουργίες... συγχαρητήρια στη Loreta!
    Και σε εσένα πολλά μπράβο για την όμορφη συνέντευξη/παρουσίαση.
    Φιλιά πολλά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου είναι πράγματι ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι,οι δημιουργίες υπέροχες γι' αυτό βρήκα κι εγώ πρόσφορο έδαφος να της πάρω αυτή τη συνέντευξη!!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  2. Congratulations to Loreta, for she's full of talent!
    I'll be checking her work ;)
    that little phone pouch is too cute!
    Great post!! ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ana all of Loreta's creations are really great!Check them out and i'm sure,that they 'll impress you!!

      Διαγραφή
  3. Πώς και πώς περίμενα τη νέα σου στήλη, Ανθή μου. Και νομίζω ότι ξεκίνησες ζούπερ και πολύ διαφορετικά, κι αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Η Loreta είναι απλά η μάγισσα της κλωστής. Είναι απίστευτη η δουλειά της, απλά.
    Φιλιά πολλά, κοπελούδα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυσιππάκι εγώ να δεις πώς την περίμενα τη στήλη!!Έχουμε σίγουρα να δούμε και να διαβάσουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα-αυτό εσύ το ξέρεις καλύτερα!
      Γι' αυτό και διάλεξα δημιουργούς,όπως η Loreta,που έχουν ταλέντο και πολύ μεράκι γι' αυτό που κάνουν και χαιρόμαστε να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους!

      Διαγραφή