Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

εντός κι εκτός τροχιάς...




Διαβάζω,ότι τέθηκαν σε λάθος τροχιά δυο δορυφόροι και γυρίζουν τώρα σε λημέρια,που δε θα έπρεπε.Για αλλού ξεκίνησαν,άλλο δρόμο έπρεπε να πάρουν,αλλά ο προορισμός χάθηκε,έσβησε στην απεραντοσύνη του διαστήματος.
Ήταν προγραμματισμένοι,να πάνε ν’ ανταμώσουν την τροχιά τους.
Ο δορυφόρος και η τροχιά του-βαθιά ερωτευμένοι και εξαρτημένοι.Πώς θα υπάρξουν ο ένας χωρίς τον άλλον;Πώς θα αποκτήσουν λόγο ύπαρξης,αν δεν ανταμωθούν;
Και το πάλεψαν πολύ.Το ήθελαν πολύ.Η τροχιά περίμενε το δορυφόρο της να έρθει κοντά της,τον λάτρευε κι ήθελε να τον νιώσει πάνω στις γραμμές της.Κι ο δορυφόρος πετούσε με ταχύτητα φωτός προς το μέρος της,γεμάτος ανυπομονησία.
Κι ύστερα έτσι ξαφνικά,ίσως και όχι ξαφνικά η τροχιά κάπου θα χάθηκε για λίγο,ο δορυφόρος κάπου πήρε άλλο διαστημικό μονοπάτι.Η τροχιά κόντεψε να σκάσει και να γίνει σκόνη διαστημική.Ο δορυφόρος σκέφτηκε να γυρίσει στη γη και να μείνει εκεί.

Μα τόσο εύκολα είπαν θα τα παρατήσουμε;Το διάστημα είναι απέραντο κι ίσως να μην είναι εύκολο ν’ ανατωμωθείς,όμως θα βρούμε τους χάρτες των πλανητών και θα μάθουμε τα μονοπάτια τα γαλαξιακά και τα σοκάκια τα αστρένια.Θα ψάξουμε καλύτερα να τον βρούμε το δρόμο και ν’ ανταμωθούμε.Εγώ η τροχιά-εσύ ο δορυφόρος.

5 σχόλια:

  1. Την τροχιά την σχεδιάζεις. Ή είσαι, όπως γράφεις. Και τον δορυφόρο τον σχεδιάζεις. Η διαφορά είναι ότι ο δορυφόρος έχει σχεδιαστεί για να γυρίζει στην τόσο συγκεκριμένη τροχιά του και όταν έστω και λίγο παρεκλίνει δεκάδες επιστήμονες καλούνται να τον επαναφέρουν. Τι γίνεται όμως στην 'αληθινή' περί έρωτος ζωή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω,πως ο ''δορυφόρος'' της πραγματικότητας,στην περίπτωση που παρεκκλίνει για χίλιους δυο λόγους,αν πραγματικά θέλει να κινηθεί σε τροχιά θα βρει μόνος του πάλι το δρόμο του.
      Κυρίως βέβαια θα χάσει την πορεία του γιατί θα χαθεί στην απεραντοσύνη-όχι του διαστήματος αυτή τη φορά,αλλά του ίδιου του του εαυτού.Συμβαίνει ίσως σε όλους μας καμιά φορά να ανακαλύπτουμε κομμάτια του εαυτού μας,που μας οδηγούν αλλού απ' ό,τι είχαμε προγραμματίσει.Δε χρειάζεται πανικός!Το χάρτη μόνοι μας τον φτιάχνουμε!

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσουν πολύ οι λάθος τροχιές! Θα τους επαναφέρει όμως στην τάξη ''ο σερίφης του διαστήματος''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα λες η λάθος ν' αποδειχτεί η σωστή;Να σου,πω την αλήθεια και το ''λάθος'' καμιά φορά,υποκειμενικό είναι!!

      Διαγραφή
  3. Μου άρεσε το αλληγορικό σου κείμενο και περισσότερο, ο τρόπος που το κλείνεις: "Θα ψάξουμε..."
    Ας κάνουμε κάτι κι εμείς, ας προσπαθούμε... να μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα από τον ουρανό!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή