Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

You are the dancing queen!





Τελικά είμαστε γκρινιάρικα όντα οι άνθρωποι.Ε,δεν είμαστε;
Γκρινιάζουμε που θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί για τη δουλειά,που δεν έχουμε τόσα λεφτά,όσα χρειάζονται για να ξεσηκώσουμε ένα εμπορικό κέντρο,που δε μας κάθισε το ''πολλά υποσχόμενο'' ειδύλλιο,που η ζυγαριά μας δείχνει τρία-τέσσερα κιλά παραπάνω (μπορεί και περισσότερα),που δε μας πέτυχε το φαγητό και με κόπο θα το κατεβάσουμε στο στομαχάκι μας και για χίλια δυο άλλα.Ψεγάδια,που εντοπίζουμε παντού μα παντού και τα κάνουμε να φαίνονται τόσο επικίνδυνα τερατώδη στο μυαλό μας και ικανά να μας επηρεάσουν την ψυχολογία με το χειρότερο τρόπο.

Είναι,που λέτε η μαγική ικανότητα του να δημιουργείς μόνος,ολομόναχος τα προβλήματά σου,να τα κατασκευάζεις και να τ' αντιμετωπίζεις έτσι,που μετά να έχεις τη δικαιολογία-το λόγο καλύτερα-να γκρινιάξεις και να βλαστημήσεις για τη ''ζωή,που σου τα φέρνει ανάποδα''.
Όλοι μας το κάνουμε λίγο πολύ.Κρύβουμε μια μικρή,άτιμη drama queen μέσα μας,που με πάθος ρίχνει παντού σύννεφα και αρνείται και την ύπαρξη ακόμα του ήλιου.
Και λέω τώρα...γιατί να μην αλλάξουμε την οπτική,που τα βλέπουμε;Δηλαδή...
Ξυπνάς πρωί-πρωί για τη δουλειά,αλλά για να ξυπνάς και να σηκώνεσαι από το κρεβατάκι σου σημαίνει,ότι είσαι υγιής και ικανός να προσφέρεις.
Δεν έχεις λεφτά να αγοράσεις πολλά ρούχα,αλλά πραγματικά τώρα;Τι να τα κάνεις τα πολλά ρούχα;Ακόμα και ένα μπλουζάκι να έχεις,αν σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και ταιριάζει στο στυλ σου δεν έχεις ανάγκη τίποτα άλλο.
Το ''ειδύλλιο'' δεν έκατσε.Ε,και;Γνώρισες έναν άνθρωπο,εξερεύνησες κι άλλο τον ψυχικό σου κόσμο,δεν ταιριάξατε,δεν τα βρήκατε..Ωραία!Δες το σαν μια γνωριμία και τέρμα.Για να μην έκατσε κάποιος λόγος θα υπάρχει.Πού ξέρεις;Στη γωνία μπορεί,να σε περιμένει κάτι καλύτερο.
Α...και για το φαγητό,που δε σου πέτυχε είναι για να σου πετύχει όλες τις επόμενες φορές τώρα που ξέρεις τι δεν κάνεις καλά.Ετοιμάσου να καταπλήξεις με τις σπεσιαλιτέ σου!

via
Λοιπόν...εντάξει δεν είναι και καμιά τρομερή φιλοσοφία όλα αυτά.Αλλά τελικά αυτές οι μικρές διαπιστώσεις είναι,που μας κάνουν να συνειδητοποιούμε πράγματα αυτονόητα.Τόσο αυτονόητα,που δε μπαίνουμε καν στον κόπο να τους αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο και τη σκέψη μας.Γιατί προτιμάμε να τα αφιερώνουμε στη γκρίνια.
Ε,αυτή τη γκρίνια ας την ξορκίσουμε.Δε λέω αμέσως.Πιστοί στη drama queen,που κρύβουμε μέσα μας,θα μας πάρει καιρό να γίνουμε ''dancing queens''.
Και τώρα,που είπα και dancing queen θα αποκαλύψω και την έμπνευση αυτού του κειμένου.
Η σκούπα του σπιτιού μου.Την είχα για ντάμα,ενώ σκούπιζα,παρόλο μου μισώ τις δουλειές του σπιτιού!
Δε γκρίνιαξα,που είχα να καθαρίσω.
Μα γιατί;Γιατί ήταν μια ευκαιρία για τρελό ξεφάντωμα!

2 σχόλια:

  1. Πόσο δίκιο έχεις Ανθούλα και πάντα με συγκινείς που είσαι τόσο ώριμο κορίτσι. Περιγράφεις κάποιες πολύ βασικές ανάγκες κι επιθυμίες, σαν αυτό του να αγοράζουμε κάτι όμορφο, του να έχουμε μια όμορφη σχέση με αυτόν που γουστάρουμε, του να είμαστε όμορφοι και κομψοί. ¨Όλα καλά κι ανθρώπινα αλλά πολλές φορές πρέπει να τα στερηθούμε για να ασκήσουμε την ευρηματικότητά μας. Οι στερήσεις έρχονται στη ζωή όχι για να γκρινιάξουμε όπως λες, αλλά για να εξελιχθούμε. Για παράδειγμα όταν δεν έχω χρήματα για να αγοράσω καινούρια κι ωραία ρούχα, προσπαθώ με πολύ οικονομικές λύσεις να ράψω κάτι μόνη μου ή να πλέξω. Και τότε ανακαλύπτω ότι παίρνω πολύ μεγαλύτερη χαρά και επιπλέον μαθαίνω και μία καινούρια τέχνη που μπορεί και να μου χρησιμεύσει ακόμα και βιοποριστικά. ¨Όταν έχω κάποια κιλά παραπάνω προσπαθώ να αισθάνομαι και πάλι όμορφη μέσα σε αυτά, βρίσκω το κατάλληλο στυλ για να είμαι πάντα περιποιημένη και ξέρεις τι συμβαίνει; Βλέπω κοπέλες στο δρόμο που έχουν κι αυτές τα κιλάκια τους να χαμογελούν και να παίρνουν θάρρος και ιδέες, συναντώ ανθρώπους που οι ''ατέλειές'' μου τους κάνουν να με βρίσκουν πιο ζεστή, πιο ανθρώπινη και πιο προσιτή, να με εμπιστεύονται και να μου ανοίγονται ευκολότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γκρίνια δεν οδηγεί πουθενά, και σίγουρα δεν μας βοηθά να αλλάξουμε όσα δε μας ευχαριστούν. Επιπλέον, διώχνει τους γύρω μας!! Προτιμώ να είμαι dancing queen... και να αναζητώ τις λύσεις στα προβλήματά μου χορεύοντας!
    ;-)
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή