Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Με το παρόν φιλαράκι μου τι κάνουμε;

Το έχετε σίγουρα παρατηρήσει,πως πολύ πολύ συχνά κάτω από ένα βίντεο στο youtube ή ένα post κάποιου διαδικτυακού περιοδικού οι συμπατριώτες μας οργιάζουν με εκατοντάδες σχόλια,που κάποια είναι ευφάνταστα και έξυπνα,άλλα εκτός θέματος και οκ αυτό δε μας πειράζει και άλλα θα λέγαμε,πως δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτό,που κάποιος θα ονόμαζε κανόνες κοινής ευγένειας.Θα έχετε σίγουρα διαβάσει ατέλειωτες στιχομυθίες από σχόλια που κάποια πραγματικά είναι ευφάνταστα(τουλάχιστον υπάρχει πρωτοτυπία βρε αδερφέ!)και άλλα,που περιέχουν κάθε βρισιά,που μπορεί να σκεφτεί ανθρώπου νους   αλλά και άλλες κλασσικές ‘’ατάκες’’(και εδώ το σόι του εκάστοτε σχολιαστή πρέπει να φυλάγεται!)

Κάθομαι συχνά και διαβάζω τα σχόλια αυτά μέχρι ενός σημείου δηλαδή,γιατί στο τέλος γίνεται κουραστικό,καθώς το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον ν’ ανακαλύψω μέχρι πού μπορούν να φτάσουν μια τέτοια κουβέντα δυο άνθρωποι,που δε γνωρίζονται ΚΑΝ.
Το πιο μαγικό όλων δεν είναι οι παραπάνω ‘’συνομιλίες’’.Οι ‘’συνομιλούντες’’ είναι παρόντες και οι δύο και μπορούν ν’ απαντήσουν για ό,τι κι αν λεχθεί εναντίον τους.Τι γίνεται όμως όταν τα σχόλια τα δέχεται λόγου χάρη αυτός,που απλώς εμφανίζεται στο βίντεο ή και αυτός στον οποίο αναφέρεται ένα άρθρο και δεν έχουν ιδέα για το τι λέγεται εναντίον τους;
Κάτι τέτοιο συνέβη σ’ ένα post στο facebook,που είδα χθες για το βίντεο,που ετοίμασε από το νοσοκομείο,που βρέθηκε μετά από πολύ βαρύ τραυματισμό ο ποδοσφαιριστής της εθνικής Βραζιλίας Neymar.Και τι δε του έσουραν τα δικά μας τα μαγκάκια!Από σχόλια,που περιείχαν την γνωστή προτροπή προς συνουσία,μέχρι και άλλα ωραία λογάκια κυρίως για το ιδιαίτερο χτένισμα του ποδοσφαιριστή-γιατί βλέπετε μέχρι και το προσωπικό στυλ του καθενός μας ενοχλεί και πρέπει και την άποψή μας να την εκφράσουμε με το χειρότερο τρόπο.
Τέλος πάντων μετά απ’ όλα αυτά διαπιστώνω,ότι ο Χ σχολιάστής αδυνατεί πρώτον να καταλάβει έστω και λίγο την απογοήτευση ενός 22χρονου παιδιού,που βρίσκεται στο νοσοκομείο μαζί με τα γκρεμισμένα του όνειρα να παίξει με την εθνική του ομάδα σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και να ζήσει αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.Κι επιπλέον είμαι 100% σίγουρη πλέον,πως δε μας φταίει ούτε η οικονομική κρίση ούτε τίποτα τέτοιο.Για τη συμπεριφορά αγριάνθρωπου,που μόλις βγήκε από τη σπηλιά,που ζούσε για χρόνια δεν ευθύνονται οι χαμηλοί μισθοί και τα ανύπαρκτα επιδόματα.
Γι’ αυτό και τρελαίνομαι,όταν ο ίδιος σχολιαστής,που ρίχνει καντήλια θα σου πετάξει ένα ‘’ναι,αλλά εμείς οι Έλληνες γεννήσαμε τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία!’’ νομίζοντας,ότι τώρα σε άφησε άφωνο μ’ αυτό το φοβερό που είπε.
Με το παρόν φιλαράκι μου,τι κάνουμε;


15 σχόλια:

  1. Γιατί, τα αίσχη που γράψανε στο προφίλ της Βεργκάνα μόνο και μόνο επειδή ευχήθηκε στη χώρα της καλή επιτυχία;; Κωλόπαιδα ρε , κωλόπαιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα ναι...αυτό που το πας!!Είναι στη λογική του ''πας μη Έλλην βάρβαρος''.Τακτ ανύπαρκτο!

      Διαγραφή
  2. Τις ίδιες παρατηρήσεις και σκέψεις κάνω κι εγώ... νομίζω ότι το φαινόμενο του (άνευ λόγου και άσχετου με το θέμα) ξεκατινιάσματος μεταξύ αγνώστων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Ορισμένοι πρέπει να εκστασιάζονται από την ανωνυμία που τους δίνει το διαδίκτυο... και κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο πετούν ανελέητα τις κακίες τους - δεν εξηγείται αλλιώς!
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τρομακτικότερο είναι πως υπογράφουν με ονοματεπώνυμο και τη φατσουλίνα τους φάτσα κάρτα εν απουσία πάσης αιδούς, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι τα ξερατά των ανώνυμων γίνονται λιγότερο ανεκτά, αισχρά κι εμετικά. Δεν το χωράει ο νους από πού μπορεί να πιαστεί κανείς, για να βγάλει όλη του τη χολή. Όλα τους ενοχλούν, όλα τους πειράζουν. Αυτοί... οι τέλειοι. Ατελείωτες καθημερινές στιχομυθίες. Έχω πάψει να κοιτάω σχόλια, γιατί συγχύζομαι με τους νεάντερταλ.

      Συγνώμη που χώθηκα, ε;
      Χαιρετώ αμφότερες μπλογκο-γειτόνισσες. :)

      Διαγραφή
    2. Κορίτσια διαβάζω τα σχόλια πολύ συχνά,γιατί πραγματικά εκτός του ότι είναι μια φάση για γέλια και για κλάματα παρουσιάζει και μεγάλο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον!
      Έλλη μου έχεις δίκιο,το διαδίκτυο προσφέρει αυτή τη δυνατότητα της ανωνυμίας και πολλές φορές είναι το πρόσφορο έδαφος,για να οργιάσουν αυτοί οι τύποι!
      Lysippe τέτοιες παρεμβάσεις τις θέλουμε πολύ!!!keep commenting,όπως μόνο εσύ ξέρεις!!

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν, αυτό το θέμα με έχει καταπλήξει κι εμένα, των σχολίων γενικότερα εννοώ.
    Ξαφνικά, από το πουθενά, αρχίζουν να τσακώνονται άγρια. Το μόνο που θα διαβάσεις είναι βρισιές ούτε ένα επιχείρημα έτσι για τα μάτια!
    Προφανώς είναι η οργή που ποτέ δεν έχει εκτονωθεί;
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου δεν ξέρω αν είναι η ''οργή'' η υπεύθυνη για όλο αυτό!Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι θλιβερό να πέφτει κάποιος τόσο χαμηλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης για παράδειγμα.
      Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης,αλλά δυστυχώς όποιος δεν είναι ευγενικός γενικότερα στη ζωή του,δεν είναι ούτε κι εκεί!
      Καλό σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα. Αυτή η κατηγορία ονομάζεται "no lifers" και ο λόγος που το συνεχίζουν είναι γιατί κάποιοι τσιμπάνε, αρπάζονται και τους δίνουν δικαίωμα για επιπλέον βρισιές. Αν απλά κάναμε ότι δεν υπάρχουν, θα σταματούσαν, θα κουραζόντουσαν. Δεν μπορεί.. δεν κουράζεται κάποιος να βρίζει τους πάντες και τα πάντα, να μη σέβεται κανέναν και τίποτα; Πάντως κρυμμένος πίσω από έναν υπολογιστή είσαι πολύ μάγκας.. τι να σου πω.. Αναρωτιέμαι στην αληθινή ζωή τι κάνουν οι no lifers???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου συμφωνώ απολύτως!Η λύση είναι να μην τσιμπάει κάποιος από τα σχόλιά τους κι έτσι να μη συνεχίζονται αυτές οι συζητήσεις!Τώρα όσον αφορά την αληθινή ζωή τι να σου πω;Για να καταναλώνουν τόση ''κακή'' ενέργεια στο ίντερνετ δε νομίζω ότι θα τους μένει και πολλή για άλλες δραστηριότητες...

      Διαγραφή
  5. Έλληνες ούγκανοι. Μοναδικοί στο είδος τους.
    Υ.Γ. Αυτό το ωραίο με τα σχόλια στο Ίντερνετ είναι που ΟΛΟΙ βγάζουν συμπεράσματα για την προσωπική σου ζωή χωρίς να σε έχουν γνωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές αναρωτιέμαι όλο αυτό είναι δική μας ελληνική πατέντα ή συμβαίνει και σε άλλες χώρες;Είμαστε πρωτοπόροι ή όχι;Θέλουμε να ξέρουμε!

      Διαγραφή
  6. Ένας από τους χιλιάδες λόγους που ακόμα και τόσα μίλια μακριά, δεν θέλω να έχω καμία σχέση με Έλληνες... Η καγκουριά στο μεγαλείο της. Ειδικά όπου το θέμα είναι η μπάλα, εκεί ξεφεύγει κατά πολύ το πράμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύριελ είμαστε θερμόαιμος λαός πράγματι.Αυτό από τη μία είναι καλό,το βλέπουμε όμως δυστυχώς να φτάνει σε υπερβολικά όρια μέσα στο διαδίκτυο!Βέβαια όχι ότι εκτός ίντερνετ δεν πέφτει πολύ βρισίδι.Μια μέρα με πολύ κίνηση να βγεις έξω εκεί να δεις τι ακούγεται!

      Διαγραφή
  7. Για μενα Ανθη μου ολοι αυτοι οι τυποι ειναι απλα κομλπεξικοι που προσπαθουν να βγαλουν το φαρμακι τους αλλα δεν ξερουν που !!
    Γιαυτο πολλες φορες αν και θελω να σχολιασω εκει δεν το κανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου ίσως να έχει να κάνει και με προσωπικές ιδιοτροπίες του καθενός!Τι να πεις!Άβυσσος η ψυχή του κάθε σχολιαστή!Όπως είπε και η Κατερίνα πιο πάνω καλύτερα,να μην δίνουμε σημασία!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή