Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κορίτσια στον ήλιο


via



Λέξη από Μ,με οχτώ γράμματα,δηλώνει κάτι που θέλουμε πολύ το καλοκαίρι.



Τι είναι;το ΜΑΥΡΙΣΜΑ.
Για εμάς τους ασπρουλιάριδες είναι η δική μας προσωπική χίμαιρα,το άπιαστο όνειρο τόσων καλοκαιριών.Όλα ξεκινάνε γύρω στο Μάη,που αποφασίζεις,ότι ήρθε η ώρα να φορέσεις τα σορτσάκια σου και τα φουστανάκια σου και διαπιστώνεις,πως το χρώμα του σώματός σου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως λευκό του ιγκλού και αναρωτιέσαι ‘’σ’ εμένα δεν παίζει μελανίνη;’’
Μετά από αυτές τις υπαρξιακές αναζητήσεις,λες ‘’οκ!θα πάω κόντρα στον ήλιο’’ και βγαίνεις πρωτομαγιά με εξώπλατο χωρίς αντιηλιακό(εδώ χτυπάνε καμπανάκια κινδύνου)γιατί είναι κι αυτό μέρος της γενικότερης αντιστασιακής σου συμπεριφοράς ενάντια στον κακό ήλιο και γυρίζεις στο σπίτι διαπιστώνοντας στον καθρέφτη,ότι πλέον μπορείς να συναγωνιστείς και αστακό ακόμα στο χρώμα!
‘’Μα πού θα πάει θα μαυρίσω!!’’ λες ζώντας με τις αυταπάτες και χωρίς να φαντάζεσαι ακόμα τα χειρότερα,που περιμένουν το δερματάκι σου ενώ ονειρεύεσαι το πόσο ωραία θα δείχνουν τα σανδάλια σου πάνω σε σταρένιο δέρμα!
Όταν έρχεται πια η ώρα για τα καλοκαιρινά μπάνια εξοπλίζεσαι με παιδικό αντιηλιακό με δείκτη προστασία 50,είναι και αδιάβροχο.Το ανανεώνεις συνέχεια,κάθεσαι κάτω από την ομπρέλα και ξεχνάς τη λέξη ‘’ηλιοθεραπεία’’.Οι φίλες σου δίπλα φορώντας αντιηλικό με δείκτη προστασίας 10(!!!!) ή και χωρίς καθόλου αντιηλιακό,βάζουν μόνο αυτές τις μαρμελάδες για το μαύρισμα,για να γίνει πιο βαθύ και ομοιόμορφο.Βαθύ μαύρισμα;;;Υπάρχει κι αυτό στον κόσμο;;Τέλος πάντων παρά το πενηντάρι αντιηλιακό τελικά καίγεσαι και αντί για βαθύ μαύρισμα,έχεις βαθύ κάψιμο και το βράδυ κοιμάσαι μπρούμυτα γιατί αλλιώς πονάς και σου απλώνουν αλόη πάνω γιατί τραβάει το κάψιμο(όντως δουλεύει!)Πρώτη σου σκέψη: ‘’Του χρόνου να ψάξω για αντιηλιακό με ογδόντα δείκτη προστασίας και αν δεν υπάρχει να κάνω ειδική παραγγελία και φαρμακευτική εταιρία!’’

Πάει περίπατο λοιπόν το μαύρισμα…Κι έτσι τα καλοκαίρια μένω με το άσπρο-άσπρο δερματάκι μου,όπως ακριβώς είναι και τους χειμωνιάτικους μήνες.Και δε με πειράζει και καθόλου πια.Μαζευτείτε όλες οι ασπρουλιάρες να το παίξουμε οι ‘’πριγκίπισσες με το πορσελάνινο δέρμα!’’Έτσι κι αλλιώς το σώμα μας πρέπει να το σεβόμαστε,να το αγαπάμε και να του δίνουμε τόσα,όσα αντέχει!Τέρμα τα crash tests κάτω από τον καυτό ήλιο,ναι στα αντιηλιακά και στα καπελάκια μας!

13 σχόλια:

  1. Ωραίο παιχνίδι αυτό με τις πριγκίπισσες με το πορσελάνινο δέρμα.........έρχομαι να το παίξω. Αν και έχω κάτσει στον ήλιο κάμποση ώρα πολλά καλοκαίρια καθημερινά, εν τούτοις το σταμάτησα όταν άρχισε να ακούγεται εκκωφαντικά ο κώδων του κινδύνου!! Ωραίο το θέμα σου και φυσικά πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας........εξάλλου κινδυνεύει η ζωή μας με την πολλή έκθεση στον ήλιο.
    Καλησπέρα Ανθή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καλοκαιρινός ο ήλιος Άννα μου είναι δολοφονικός!Τι αντιηλιακά,τι καπέλα εγώ πάλι λίγο θα καώ δεν υπάρχει περίπτωση!
      Και πάνω απ' όλα εκτός από θέμα αισθητικής και ομορφιάς,γιατί ως γνωστόν ο ήλιος γερνάει το δέρμα,είναι πάνω απ' όλα θέμα υγείας!
      Με μέτρο λοιπόν κι ας μείνουμε ''πορσελάνινες''!
      Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή
  2. Μα ποτε δεν καταλαβαινω γιατι θελουν καποιοι να παρουν χρωμα στο σωμα τους..Που ετσι και αλλιως καπια στιγμη αργοτερα θα φυγει..
    Εγω παντως που δεν παω ουτε θαλασσα και δεν με βλεπει ουτε ο ηλιος , εχω χρωμα οπως το γαλα και δεν με χαλαει
    Φιλια Ανθη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι η αλήθεια είναι,πως το σταρένιο το δέρμα δείχνει αλλιώς.Ακόμα και στις φωτογραφίες ''γράφει'' πιο ωραία!
      Ξέρεις πόσες φορές σε φωτογραφίες με φίλους υπάρχει κάτι διάφανο και ασπριδερό,που είμαι εγώ;;;χαχα!!
      Προσοχή χρειάζεται ο ήλιος πάνω απ' όλα!!Τότε θα γίνει φίλος μας!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Οταν ημουν μικρη θυμαμαι πως ειχα μεγαλο κολλημα με το μαυρισμα. Τωρα δεν αντεχω καθολου να καθομαι στον ηλιο, με εξουθενωνει λες και κανω γυμναστικη για καποιο λογο. Χαχαχα, την επομενη φορα που θα με ρωτησει καποιος γιατι δεν τρελλαινομαι για παραλια, θα του πω οτι ειμαι πορσελανινη πριγκηπισουλα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου η ηλιοθεραπεία καλή αλλά για λίγο.Για πολύ λίγο.Εγώ αν καθίσω λίγο παραπάνω μετά είμαι σαν σουρωμένη!Γι΄αυτό και η ομπρελίτσα μας καλή είναι.Μην πάθουμε και καμιά ηλίαση και τρέχουμε καλοκαιριάτικα!
      Α!Αυτό με την πριγκίπισσα πιάνει!Να το λες!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Χαχαχα γιατί καλέ να μαυρίσεις; Ο ήλιος προκαλεί φωτογήρανση να το ξέρεις, Ολόκληρο αφιέρωμα έκανα για την σωστή έκθεση στον ήλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα πρέπει,να το διαβάσω! κι εγώ τον αποφεύγω τον ήλιο συστηματικά!απλώς είναι και το σταρένιο το δέρμα άλλο πράγμα!

      Διαγραφή
  5. Ναι, κι εγώ άσπρη σαν το γάλα κυκλοφορώ όλο το καλοκαίρι!
    Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα κι εγώ για άσπρη άσπρη το πήγαινα κι έχω ήδη καεί παρά το πενηντάρι αντιηλιακό,που βάζω ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
      Τι να κάνουμε;Η προσπάθεια μετράει!

      Διαγραφή
  6. Σα να περιγράφεις όοολα όσα περνάω τα καλοκαίρια!! Χαχα!! Μόνο κοκκινίζω! Έτσι τώρα πια δεν ασχολούμαι.. μπορεί ακόμη και μετά από 30 μπάνια να φαίνομαι σαν έχω κάνει 1-2! Αυτό που δεν αντέχω είναι τα σχόλια τύπου "Μμμ δεν πήγες διακοπές φέτος ε? Φαίνεται γιατί δεν μαύρισες!". Μα δεν μαυρίζω ποτέ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα!!ε...κι εμένα αυτό μου λένε!! ''Δεν έχεις κάνει μπάνια;;''Ε τι να κάνουμε;Δεν πειράζει..καλύτερα με το λευκό μας δερματάκι!!

      Διαγραφή
  7. Βάσω χρειάζεται κι ο ήλιος ναι!!μα μπορούμε να κάνουμε χωρίς το φως του;Σκέφτομαι,πως αν ζούσα σε χώρα με λίγη ηλιοφάνεια βλέπε βόρεια Ευρώπη δε θα μου άρεσε και πολύ!Είναι ωραίο και να λιάζεσαι!!
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή