Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου!! *η δική μου παγωμένη version*


πηγή φωτογραφίας
Δεν έκανα ταξίδια μακρινά.Για την ακρίβεια όσα ταξίδια έχω κάνει(εκτός από ένα)είναι στο εσωτερικό,στην Ελλάδα μας.Όχι ότι έχω ταξιδέψει λίγο εντός Ελλάδας.Είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία θα ευχαριστώ τους γονείς μου.Μπορεί να μη μας αγόραζαν το πιο ακριβό μπουφάν ή τα καλύτερα παπούτσια και η μικρότερή μου αδερφή να φορούσε πολλές φορές τα δικά μου ρούχα,αλλά πάντα φρόντιζαν,να μας πηγαίνουν εκδρομές και διακοπές τα καλοκαίρια.Κάναμε πολλά ταξίδια στην Ελλάδα.Έχω θαυμάσει τις ομορφιές του Ναυπλίου,έχω αποκλειστεί στους Παξούς μετά από απαγορευτικό,ανέπνευσα με λαιμαργία το οξυγόνο στο Περτούλι,θαύμασα με τις ώρες τα εκθέματα στο εθνικό αρχαιολογικό μουσείο,περπάτησα στα πέτρινα γεφυράκια των Ζαγοροχωρίων.Κι όλα αυτά με την οικογένειά μου!Αυτό είναι για ΄μενα και το μαγικό της υπόθεσης.Και δεν ήταν μόνο ο προορισμός.Η διαδρομή είναι πάντα κάτι,που έχει να μας δώσει πολλά!Σ’ αυτές τις διαδρομές οι τέσσερίς μας μιλούσαμε για όλα,ακούγαμε μουσική,γελούσαμε.
Δυστυχώς,όταν ήμουν στο λύκειο,τα ταξίδια μας μειώθηκαν γιατί εγώ κι η αδερφή μου δεν είχαμε πια τόσο χρόνο,αλλά και για οικονομικούς και άλλους οικογενειακούς λόγους.Οι εμπειρίες όμως και η αγάπη για τα ταξίδια έμειναν.
Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο μπορούσα πια να πηγαίνω και με την παρέα μου όπου τραβούσε η ψυχή μου!Απ’ όλα έχω να θυμάμαι κάτι και συχνά κάθομαι και χαζεύω τις φωτογραφίες.Σήμερα θα θυμηθώ το πιο πρόσφατο απ’ αυτά.

ICE AGE!!

Όλα τα ταξίδια μου λοιπόν ήταν εντός Ελλάδος.Εκτός από ένα,αλλά κι αυτό όχι και πολύ μακρυά…εδώ στα Βαλκάνια.
Τις φετινές Απόκριες αποφασίσαμε κι εμείς σα φοιτητιώσα νεολαία,να πάμε στο Μπάνσκο,που τόσα πολλά είχαμε ακούσει…Και να ζήσουμε κι εμείς τα φοβερά ξεσαλώματα και τα γλέντια κι όλα αυτά,για τα οποία ακούγαμε και ξανακούγαμε από άλλους,που είχαν πάει πριν από εμάς.Και λέω ‘’οκ!τέταρτο έτος είμαι βρε αδερφέ!ας πάω κι εγώ,να δω,τι παίζει μ’ αυτό το μέρος!’’και ξεκινήσαμε τέσσερα αγόρια κι εγώ να πάμε Μπάνσκο.
Δεν τρελαθήκαμε βέβαια και τόσο από το μέρος,το χωριό δηλαδή και δεν κάναμε τα φοβερά και τρομερά αλκοολικά ξενύχτια,που άλλοι διηγούνταν.Και καλύτερα μάλλον…
Δεν ξέρω γιατί αλλά από κανέναν δεν είχα ακούσει για το χιονοδρομικό κέντρο.Ενώ το Μπάνσκο είναι ακριβώς αυτό.Ένα χιονοδρομικό κέντρο.Το χιόνι πουλάει,αλλά μάλλον κάποιοι το είχαν αγνοήσει εντελώς στην επίσκεψή τους εκεί.
Εμείς πάντως αποφασίσαμε να το τιμήσουμε κι έτσι τη δεύτερη μέρα μας εκεί βρεθήκαμε μπροστά στα lift να περιμένουμε τη σειρά μας.
Οι υπόλοιποι είχαν αποφασίσει να κάνουν σκι,αλλά εγώ σκέφτηκα,πως είναι κρίμα να γυρίσω πίσω με γύψο στα ποδαράκια μου καθότι πλήρως ανίδεη από σκι και έτσι άφησα τα παγοπέδιλα και προτίμησα το έλκηθρο.
Ανεβήκαμε λοιπόν στο τελεφερικ.Και ανεβαίναμε και ανεβαίναμε κι εκεί εγώ έπαθα την πλάκα μου.Με τη μουτσούνα μου κολλημένη στο τζάμι είχα καρφώσει τα μάτια μου στα χιονισμένα έλατα.Έριχνα και λίγες κλεφτές ματιές κάτω(όχι πολλές γιατί μια δόση υψοφοβίας την έχω).Κάτω από τα τελεφερικ απλωνόταν ένα παράδεισος…ρυάκια κι άλλα έλατα και χιόνι,χιόνι,χιόνι!Τρέλα εγώ…είμαστε σε καρτ-ποστάλ να λέω!
Φτάσαμε στα σαλέ,καθίσαμε ήπιαμε και τις μπύρες μας.Κι έπειτα ήρθε η ώρα για έλκηθρο.Εκεί να δεις χαμός.Να γλιστράω εγώ την πλαγιά,να μου έρχεται και το χιόνι στα μούτρα γιατί χιόνιζε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και να βγάζω άναρθρες κραυγές ενθουσιασμού!Υπάρχουν και βιντεάκια μ’ αυτές τις σκηνές,αλλά είναι καταχωνιασμένα στις κατακόμβες του υπολογιστή μου για ευνόητους λόγους.Ενθουσιασμός στο φουλ λοιπόν,αλλά εγώ δεν είχα υπολογίσει όπως πρέπει όλο αυτό το χιόνι και είχα πάει εκεί πάνω με δερμάτινα μποτάκια.Τα οποία φυσικά πότισαν από το χιόνι και βράχηκαν για τα καλά.Εγώ να έχω καταλάβει,ότι τα πόδια μου ρουφούσαν νερό,όπως το ψωμί ρουφάει το λάδι στη χωριάτικη,αλλά να μη δίνω σημασία.
χιονισμένα ελατάκια(ααααχχχχχ!!)
Κατεβαίνουμε λοιπόν λίγο πριν κλείσουν τα τελεφερικ πάλι κάτω κι εκεί είναι που αρχίζω να συνειδητοποιώ το κρύο.Και πλέον ΔΕ νιώθω τα πόδια μου καθόλου και δε μπορώ να κουνήσω τα δάχτυλα μου.Άρχισα να κλαίω γοερά και να φωνάζω στη μέση του Μπάνσκο,ότι θα βγάλω χιονίστρες,θα πάθω κρυοπαγήματα και θα μου κόψουν τα πόδια.Μάλλον θα με κοιτούσε κι ο κόσμος,γιατί εκεί όλο Έλληνες είχε,οπότε καταλάβαιναν,τι έλεγα.
Ώσπου το αγόρι μου με αρπάζει απ’ το χέρι και μου λέει: ‘’Έλα να τρέξουμε μέχρι το ξενοδοχείο’’και αρχίσαμε και τρέχαμε-γρήγορα παρακαλώ-πιασμένοι απ’ το χέρι καταμεσής στο Μπάνσκο,μήπως και ζεσταθώ λιγάκι.Κόντεψα να σαβουριαστώ και κανα δυο φορές,αλλά το έσωσα.Φαίνεται ρομαντικό;Τώρα κι εμένα έτσι μου φαίνεται,αλλά τότε πονούσα…και είχα το μυαλό μου σ’ ένα ζεστό μπάνιο.
Δεν ήταν ένα ταξίδι,που είδα κάτι το φοβερό και το πρωτόγνωρο.Χάρηκα όμως το χιόνι,τη φύση,τα έλατα,την παρέα και έζησα αυτή τη μικρή στιγμούλα του ‘’Ανθή έλα να τρέξουμε…’’που με έλιωσε.Η αγάπη εξάλλου σ’ αυτά τα μικρά φαίνεται!

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου-Ένα παιχνίδι βασισμένο σε μια εξαιρετική ιδέα της Πέτρας.

Κι ένα λατρεμένο τραγουδι!

Τα φιλιά μου!






37 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κατευθείαν σενάριο για ταινία του γαλλικού κινηματογράφου!! :-)
      Καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή
  2. Ωωωωω!!! Έλιωσα!!!
    Αν και κρύο... έλιωσα, λέμε!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά, γλυκά και καθόλου παγωμένα!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου μια κουβέντα μπορεί να μας κάνει να λιώνουμε,όπως το παγωτό το καλοκαίρι!
      Τελικά έχει και το πολύ πολύ κρύο τη χάρη του!
      Φιλιά πολλά κι από εμένα!!

      Διαγραφή
  3. καλημερα φιλη μου!
    πολυ μ αρεσε. χιχιχ

    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου χαίρομαι που σου άρεσε η διήγησή μου!(αν και λίγο παγωμένη...χιχι)
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  4. Αχχχχ βουνα και χιονια !!Λατρευω εκδρομες στα χιονια αν και εχει καιρο να παω.. Την επομενη φορα, να δοκιμασεις και τα σκι.Σιγα σιγα κανεις δενσ ε βιαζει. δεν εχω κανει ποτε αλλα ακουσα πως ειναι πραγματικα υπεροχη εμπειρια.
    Φιλια Ανθη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι όποτε ξαναβρεθώ σε χιονοδρομικό κέντρο θα είμαι πιο τολμηρή!!Έχω ακούσει κι εγώ,πως είναι φοβερή εμπειρία!Ε,θα πέσω μια δυο,στο τέλος θα μάθω...
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Εύη μου μια εκδρομούλα πάντα χρειάζεται!Κι αν είναι και με καλή παρέα όλα γίνονται ακόμη καλύτερα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Η τελευταία σκηνή και προτροπή του αγαπημένου σου
    ζέστανε όοοολο το ταξίδι και το έκανε μια όμορφη ανάμνηση και πολύ ρομαντική.
    Πάντα να έχεις Αγάπη στην ζωή σου.
    Και ταξίδια... και υγεία... και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,τελικά οι άνθρωποι μπορούμε να ζεστάνουμε,αν το θέλουμε και τις πιο κρύες στιγμές!
      Ήταν ένα ταξίδι,που μου πρόσφερε μια πολύ ωραία ανάμνηση και εμπειρία,όπως πιστεύω,ότι όλα τα ταξίδια έχουν να μας προσφέρουν κάτι ξεχωριστό!
      Καλή συνέχεια,ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κι ανταποδίδω!

      Διαγραφή
  7. Τι πιο όμορφο από ένα ταξιδάκι σε τέτοια μέρη! Εμείς που δε μπορούμε να πάμε ευτυχώς έχουμε ένα μέσο να ταξιδεύουμε.... το μυαλό! Να σαι καλά, να ταξιδεύεις και να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βανέσσα μου και με το νου καμια φορά κάνουμε φοβερά ταξίδια!Έχει μεγάλη δύναμη το μυαλό μας...να μην το υποτιμάμε!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  8. Έχω πάει κι εγώ στο Μπάνσκο! (τι πρωτότυπο, θα μου πεις!). Ήταν φθινόπωρο και πέρασα υπέροχα, έβγαλα ΑΠΙΘΑΝΕΣ φωτογραφίες, γύρισα όοοολο το χωριό -εννοώ την ευρύτερη περιοχή- (μέχρι σε γάμο έπεσα!), και πήγαμε κι εκδρομή σε άλλα χωριά, ακόμα πιο ωραία! Φοβερή φύση! Να είσαι καλά Ανθή μου και καλά μας ταξίδια πάντα! Ευχαριστώ που σε....παρέσυρα! Χαχα! Πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε μέρος έχει κάτι να μας προσφέρει!Ναι,ίσως δεν είναι και ο πιο πρωτότυπος προορισμός,αλλά κρύβει κι αυτός κάτι διαφορετικό.Ήσουν και πολύ τυχερή,που είδες από κοντά και τοπικό γάμο!
      Η φύση εκεί είναι πράγματι φοβερή και το φθινόπωρο θα είναι μαγικά πιστεύω.Εγώ βέβαια πήγα εν μέσω ''χιονοθύελλας'' και η ιστορία μου κανονικά έπρεπε,να έχει και συνέχεια γιατί στην επιστροφή έξω σχεδόν από το Μπάνσκο χάλασαν οι υαλοκαθαριστήρες του λεωφορείου,ενώ έριχνε ΠΟΛΥ χιόνι...ο οδηγός ήταν αλάνι και όλα καλά τελικά.μετά από λίγο σταμάτησε και το χιόνι..
      Η ιδέα σου να περιγράψουμε τα ταξίδια μας απίθανη κι εύχομαι,να έχεις πάντα τέτοιες εμπνεύσεις!
      Φιλιά πολλά Πέτρα μου!

      Διαγραφή
  9. Έχεις πάει κι εσύ;
    Εμένα δε με τρέλανε...εκτός βέβαια από το χιονοδρομικό,που το καταχάρηκα και τη φύση,που θα το λέω πάντα:ήταν φοβερή!
    Ήταν πάντως ένα ταξίδι που θα το θυμάμαι για πολλούς λόγους...
    Φιλιά Βάσω μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφη ταξιδιωτική ανάρτηση.
    Αυτά μένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα μου πράγματι αυτές οι αναμνήσεις είναι που μένουν για πάντα,να τις θυμόμαστε και να γελάμε ή να μας συγκινούν,αναλόγως!
      Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή
  11. Ice age χωρίς να του λείπει τίποτα!! Ούτε το χιόνι ούτε η περιπέτεια!! Κι είχε και λίγο από Frozen!:-)
    Ευχαριστούμε Ανθή μου!!
    Καλό ξημέρωμα!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάγος και πάλι πάγος!Σενάριο για κινούμενα σχέδια θα το κάνω!!
      Να 'σαι καλά Σόφη μου!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  12. Υπέροχη ανάμνηση και ας πονούσες! Μα και συ με μποτάκια;;;;;;;;;;;;; Λατρεύω όμως το χιόνι και θα πρέπει να ήταν φανταστικά όπως καταλαβαίνω από τις περιγραφές σου. Υπέροχα!
    Καλή σου νύχτα Ανθή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα να πάνε Άννα...τιτανοτεράστια βλακεία!Περιττό να πω,ότι τα μποτάκια καταστράφηκαν,γιατί άνοιξαν οι ραφές!
      Άξιζε όμως τελικά,οπότε χαλάλι και το κρύο και τα μποτάκια!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  13. αυτα ειναι Φλωρα μου που μενουν τελικα! και στα επόμενα ταξιδια με το καλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ζήνα μου!!Να ΄μαστε όλοι καλά να ταξιδεύουμε!!
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  14. Δε ξέρω αν το κατάλαβες αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε το αγόρι σου!!! :)) Ωραία εμπειρία τα χιόνια αλλά να είμαι στα ζεστά!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω μόνο πως με τη πρώτη παράγραφο έχω και εγώ τέτοιες αναμνήσεις. Όσα ταξίδια έκανα εντός Ελλάδας (κυρίως σε νησιά) ήταν με τους γονείς μας που ήθελαν να μας δείξουν όσα περισσότερα μπορούσαν.

      Διαγραφή
    2. Χμ.....τι κι αν πάγωσα,τι κι αν κόντεψα να μου κόψουνε τα πόδια άλλος παίρνει τη λάμψη....!!! χεχεχε!!
      Μα μόνο μια ατάκα είπε!!!!!!!!!
      Τέλειο το χιόνι κι αν είσαι και σε ένα σαλέ δίπλα στο τζάκι να πας μετά να χαλαρώσεις...γίνεται ακόμα καλύτερο!!

      Διαγραφή
    3. Ελεάνα το θεωρώ μεγάλη τύχη αυτό για ένα παιδί! Όταν βρίσκεσαι στην παιδική ηλικία ρουφάς τα πάντα σαν σφουγγάρι,οπότε ακόμα κι αν δε θυμάσαι τα πάντα απολύτως καθαρά αργότερα έχεις αποκομίσει πολλές εμπειρίες!

      Διαγραφή
    4. Μπορεί να ήταν μια ατάκα αλλά ήταν εκεί που ο νέος σώζει τη κοπέλα και τη παίρνει και τρέχουνε μακριά!!!! πως... ήταν όλο το σκηνικό!!!
      Όπως τα λές είναι, θυμάμαι πολλά από τα ταξίδια μας! Καλό Μήνα

      Διαγραφή
    5. Ήταν πράγματι από τα πιο γλυκά πράγματα,που έχω ακούσει!
      Καλό μήνα Ελεάνα μου!!!

      Διαγραφή
  15. Εγώ το Μπάνσκο πάλι μόνο σαν χιονοδρομικό το έχω ακουστά! Δεν είχες πάρει φαίνεται τα κατάλληλα παπούτσια για χιόνι, αλλά σε έσωσε το αγόρι, το πολύ πολύ να σε έπαιρνε και αγκαλιά μέχρι το ξενοδοχείο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύριελ στην Ελλάδα μεταξύ των φοιτητών το παρουσιάζουν και πουλάει ως μέρος,που θα πας και θα ξεσαλώσεις.Δεν το κυνηγήσαμε αυτό,γιατί έτσι κι αλλιώς πάντα το πίστευα,πως οι εκδρομές είναι για να βλέπεις κάτι καινούριο.Αν θέλαμε club είχαμε ωραιότατα και στη Θεσσαλονίκη,οπότε απολαύσαμε τη φύση και το χιόνι!Πράγματι την επόμενη φορά,που θα πάω σε χιονοδρομικό θα είμαι πιο σωστά οργανωμένη,για να μην έχω τα ίδια παρατράγουδα.Η ιδέα σου είναι τέλεια!!Νομίζω,πως την επόμενη φορά θα τον βάλω να με πηγαίνει αγκαλιά!Θα είναι και ξεκούραστο...:-)(για εμένα πάντα...)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Εεεε, κι εγώ που σάρωσα πρώτη φράση κι είπα να συνεχίσω με το "τα χρόνια μου είχαν ρίζες ήταν δέντρα", αλλά είδα ότι δεν πάει έτσι το τραγούδι;; :P

    Με αποζημίωσες, όμως. Δεν μπορώ να πω. Τρομερή περιγραφή, χιονάκι κι ο hero που σώζει την βασιλοπούλα. Perfection. Να 'σαι πάντα καλά, Ανθή μου, και να ρουφάς πάντα τόσο όμορφες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα α ρε κορίτσι...είπα να το συνεχίσω έτσι...αλλά λέω ας το μη το βαρύνω,το πάω αλλού και μετά δε μαζεύεται με τίποτα!!
      Ήταν και λίγο παραμύθι,ε;;Τότε καστανιέτες πήγαιναν τα δόντια,άσε που ήμουν ΣΙΓΟΥΡΗ,ότι με την επιστροφή μου δε θα είχα ποδαράκια!
      Φιλάκια και να 'μαστε καλά να ζούμε την κάθε στιγμή!

      Διαγραφή
  17. Μπρρρ, ωραίο ταξίδι μας χάρισες! Κι αφού επέστρεψες και με τα δυο σου πόδια, όλα καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον λίγο κρύο ταξίδι και μάλλον ήμουν και λίγο υπερβολική,αλλά τα παγωμένα μου δαχτυλάκια δε με έκαναν,να σκέφτομαι και πολύ καθαρά!!!

      Διαγραφή