Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Στην αρχή της άνοιξης...

Μπήκε και η άνοιξη!Πραγματικά αγαπώ πολύ όλες τις εποχές,αλλά η άνοιξη έχει κάτι μαγικό.Είναι ίσως,που η φύση ξαναγεννιέται,αναγεννάται μετά το μικρό θάνατο του χειμώνα.Αγαπώ την άνοιξη για τα χρώματά της.Λατρεύω τα χρώματα κι ας μη φαίνεται αυτό στα ρούχα μου ή στο δωμάτιό μου.Αυτά τα χρώματα της άνοιξης είναι εξωπραγματικά!
Μέχρι τα δεκαοχτώ μου ζούσα σ’ ένα μικρό χωριό.Εκεί να δεις χαμός με τα λουλούδια!Το οικόπεδό μας γέμιζε με χαμομήλια.Παντού χαμομήλια.Πηγαίναμε με την αδερφή μου και περπατούσαμε ανάμεσα τους και μετά μας έπιανε φαγούρα,γιατί όλο και κάποιο έντομο θα άφηνε τη σφραγίδα του πάνω μας,αλλά μας άρεσε τόσο πολύ!Βγάζαμε φωτογραφίες και μετά τις εμφανίζαμε-δεν είχαμε τις ψηφιακές κάμερες ακόμα-και φαινόμασταν σα δυο μικροί μπόμπιρες στο τεράστιο ασπρο-κίτρινο χαλί!Όσο για το άρωμα…κρίμα,που δε μπορεί να ενσωματωθεί σ’ αυτό το post!
photo via:http://imgfave.com/view/1183104



Σκέφτηκα μιας και μπήκε η άνοιξη,να ρίξω και μια ματιά στις παγκόσμιες μέρες,που γιορτάζονται σ’ αυτούς τους τρεις μήνες.Αν και πιστεύω,πως μερικές φορές αποτελούν άλλοθι για την αδιαφορία των υπόλοιπων ημερών,σε γενικές γραμμές μπορούν να μας προβληματίσουν ή και να δώσουν την αφορμή για ζητήματα,που πολύ πιθανόν να αγνοούσαμε.
Οι δημοφιλείς
1)8 Μαρτίου-Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας.
Μακάρι να έρθει η στιγμή,που θα υπάρξει πραγματική ισότητα γυναικών-ανδρών και δε θα χρειάζεται καν να υπάρχει τέτοια μέρα…
2)22 Απριλίου-Ημέρα της Γης.
Τότε,που όλοι συντονιζόμαστε και σβήνουμε τα φώτα ως ένδειξη σεβασμού στη Γη!Πραγματικά πιστεύω,πως οι συμβολικές δράσεις είναι ουσιώδεις και έχουν το νόημά τους,όπως και πως,ό,τι μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος είναι σημαντικό,αν οι κυβερνήσεις δεν αναλάβουν δράση τότε,το πανέμορφο σπίτι μας,η Γη οδεύει σε άσχημο δρόμο…
3)Πρωτομαγιά
Δεν είναι απλά η μέρα,που ψήνουμε στην εξοχή και πλέκουμε στεφάνια.Είναι η μέρα,που θα μας θυμίζει των αγώνα των εργατών για «8 ώρες εργασία, 8 ώρες ψυχαγωγία και μόρφωση, 8 ώρες ύπνο».
4)Η γιορτή της μητέρας.Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Η πιο γλυκιά γιορτή.Κι ας μας πρήζει να φάμε κι άλλο,ενώ έχουμε κατεβάσει το μισό ταψί κι ας μας δίνει τη ζακέτα στο χέρι,ενώ έξω ο ήλιος λάμπει και το θερμόμετρο είναι στους 40,εμείς την αγαπάμε!
Αυτές που θα έπρεπε να είναι δημοφιλείς
1)11 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού
2)21 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down
3)22 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό
4)2 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
5)2 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου
6)15 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας



Όπως και να 'χει ας φροντίσουμε,να χαρούμε και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις μέρες,που θα ακολουθήσουν.Ο ήλιος θα λάμπει,τα λουλούδια θ' ανθίσουν!Ώρα για βόλτες και χαμόγελα!Και να θυμάστε πως,όσο μακρύς κι αν είναι ο χειμώνας,είναι σίγουρο,πως η άνοιξη θ' ακολουθήσει''



11 σχόλια:

  1. Πόσο ομορφη αναρτηση Ανθη μου.. Χαιρομαι που μας επισημανες και τις μερες που (οντως) επρεπε να γιορταζονται με ενα ιδιαιτερο τροπο.. Καλη μας Ανοιξη. Γεματη χρωματα και μυρωδιες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου εύχομαι και σ' εσένα καλή άνοιξη!!Είναι υπέροχη εποχή-πρέπει,να την εκμεταλλευτούμε!!
      Όσο για τις συγκεκριμένες παγκόσμιες ημέρες,ναι!θα έπρεπε,να τους δίνεται λίγο παραπάνω σημασία!

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα Ανθή!! Ναι είναι ωραία την Άνοιξη.. Το ίδιο που έκανες στο οικόπεδό σας το έκανα μικρή στις παπαρούνες! (και με φουλ αλλεργία!!) Αλλά δε μπορείς να αντισταθείς στην μαγεία της Άνοιξης.. :)
    Καλή Σαρακοστή φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Κατερίνα μου!Και οι παπαρούνες τέλειες,δε το συζητώ!κόκκινο της φωτιάς παντού!!Πραγματικά μαγεία!!
      Καλή Σαρακοστή και να έχουμε μια υπέροχη άνοιξη!!

      Διαγραφή
  3. Καλό μήνα να έχεις και χαρούμενη Άνοιξη!
    Ενδιαφέροντα όλα όσα είπες για τις Παγκόσμιες Ημέρες... και ειδικά όσον αφορά εκείνες που δεν είναι και τόσο δημοφιλείς. Μπράβο για την επισήμανσή σου!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου εύχομαι και σ' εσένα μια υπέροχη άνοιξη!
      Ελπίζω πραγματικά οι μέρες,που επεσήμανα ως λιγότερο δημοφιλείς,να πάρουν κάποια στιγμή την προσοχή,που τους πρέπει.Αλλά τι να πεις;βλέπεις τη μέρα της μητέρας-την οποία και θεωρώ εξίσου σημαντική-ζαχαροπλαστεία και ανθοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές,ενώ την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού βγάζει κανένας χρήματα;

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ φέτος την περιμένω με χαρά, τώρα λιώνουν τα χιόνια δώ σιγά σιγά.. Τι καλά :)
    Καλή άνοιξη λοιπόν! Φιλάκια πολλά*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύριελ δε μπορώ να μη σου πω,πως σε ζηλεύω λίγο!Φέτος στην Ελλάδα το χιόνι μας ξέχασε εντελώς και πόσο μάλλον εδώ στη Θεσσαλονίκη,που εξαιτίας της θάλασσας και λίγο χιονάκι να πέσει λιώνει αμέσως!!
      Όπως και να 'χει πάντως την άνοιξη την περιμένουμε με τρελή ανυπομονησία!Βρέχει πολύ αυτές τις ημέρες και περιμένω να βγάλει ήλιο να περπατήσω στην παραλία!
      Φιλάκια και να έχεις μια υπέροχη άνοιξη!

      Διαγραφή
  5. Βάσω μου καλό μήνα και σ' εσένα!!Είναι πολύ όμορφες αναμνήσεις πράγματι!!
    Δυστυχώς στις πόλεις η άνοιξη δεν είναι τόσο εμφανής...αλλά θα ψάξω κι εδώ να βρω χαμομηλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμορφες εικόνες με υπέροχα μηνύματα και σημαντικές επισημάνσεις!
    Εύχομαι ν΄ανθίζουν καθημερινά χαμόγελα στον "κήπο" της ζωής σου, φίλη μου!
    Καλό Σ/Κο! Φιλιά πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου η ατμόσφαιρα της άνοιξης είναι πάντα μια πηγή έμπνευσης!
      Και φυσικά δε θα μπορούσα να παραλείψω την αναφορά στις παγκόσμιες ημέρες,που είναι λίγο ''παραγκωνισμένες''.
      Πραγματικά σ' ευχαριστώ πολύ για την πανέμορφη ευχή σου!
      Εύχομαι και σ΄εσένα πάντα χαμόγελα!
      Φιλιά πολλά και καλό σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή