Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Addicted to life-Εθισμένοι στη ζωή

Τι γίνεται,όταν μας καταπίνει η ρουτίνα;Η μάλλον τι γίνεται,όταν εμείς αφήνουμε τη ρουτίνα,να μας καταπιεί;
Η ρουτίνα είναι πιστεύω πρόβλημα των ενηλίκων.Λογικό θα μου πει κάποιος.Ο ενήλικας είναι,που εργάζεται κάθε μέρα,ακόμα και σε εξαντλητικά ωράρια κάποιες φορές.Ο ενήλικας είναι,αυτός που έχει αναλάβει πλέον μόνος του να φροντίζει τον εαυτό του κι αυτό συνεπάγεται χίλιες δυο έννοιες.Ο ενήλικας είναι αυτός,που ίσως να έχει αποκτήσει και μια οικογένεια,που πρέπει να τη φροντίσει κι αυτή.
Οκ!Ναι!Αυτά και χίλια δυο άλλα μπορεί να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο καθημερινότητας.Κουραστικό ίσως,μονότονο και αγχωτικό,χωρίς κάποια συνταρακτική αλλαγή.Μια τέτοια καθημερινότητα όμως μπορεί να καθορίσει και την ίδια μας τη ζωή;
Η ζωή μας δεν είναι μόνο η καθημερινότητά μας.Είναι η συναναστροφή μας με τους γύρω μας,είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας,είναι η βόλτα της Κυριακής,είναι το χαμόγελο,που θα χαρίσουμε στο διπλανό μας.Είναι κάτι περισσότερο από την καθημερινότητα.Και έχουμε τη δύναμη,να τη φτιάξουμε,όπως θέλουμε.
ας χαλάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο!
Βλέπω νέα παιδιά,συνομήλικά μου,να έχουν δημιουργήσει μια τρομακτική καθημερινότητα.Κολλημένοι στην οθόνη του υπολογιστή-addicted θα τους ονόμαζα-εθισμένοι στην animated πραγματικότητα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του internet (που,όταν ξέρουμε,να το χρησιμοποιούμε σωστά είναι υπέροχο).Ή βλέπω ακόμα ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας,που δηλώνουν,πως έχουν βαρεθεί το γάμο τους,τη δουλειά τους και δε βρίσκουν χαρά ούτε στην ίδια τους την οικογένεια.Κάπου τρομάζω μ’ όλα αυτά!Μα έτσι θα γίνω στα επόμενα χρόνια;
Όχι,όχι…γιατί υπάρχουν και άνθρωποι,που καταφέρνουν,να τα ισορροπούν όλα με επιτυχία.Απολαμβάνουν τη δουλειά τους(ναι..γι’ αυτό λέμε,πως πρέπει να κάνουμε αυτό,που μας αρέσει πραγματικά,αλλιώς γίνεται φυλακή),περνάνε δημιουργικές στιγμές με την οικογένειά τους και βρίσκουν νέα ενδιαφέροντα για τον έστω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους.
Η καθημερινότητα σκληρή,αλλά η ζωή πανέμορφη.Αυτό πρέπει να κάνουμε πράξη.Να μην ξεχνάμε πάντα κάτι καλό θα μας κλείνει το μάτι και θα μας φτιάχνει τη μέρα.Αρκεί και εμείς να είμαστε ανοιχτοί,δεκτικοί στα καινούρια.
Για τις παραπάνω σκέψεις αφορμή μου έδωσε μια πολλή έξυπνη και χαριτωμένη κωμωδία μικρού μήκους.Είναι ένα βίντεο έξι περίπου λεπτών και αξίζει να το παρακολουθήσετε.


Το κορίτσι στον τοίχο

29 σχόλια:

  1. Ευρηματικό, απολαυστικό αλλά νομίζω πως ο τυπάκος θα ήθελε... τακουνάκια για να το φτάσει το κορίτσι!!!
    ;-)
    Ειλικρινά, μου άρεσε πολύ το βιντεάκι!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα!ναι,έχεις δίκιο Γιάννα μου...μάλλον σκαμνάκι!
      Την έριξε τελικά πάντως και αυτό έχει σημασία!Λίγα λουλούδια πάντα κάνουν τη δουλειά τους!!
      Φιλάκια πολλά!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Εγω παντως δεν ειμαι ικανοποιημενη με την ζωη μου..Και δεν ξερω πως να το αλλαξω αυτο..
    Η καθημερινοτητα μου εχει γινει πολυ βαρετη πλεον..
    Ωραιο βιντεκακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου υπάρχουν πράγματι περίοδοι της ζωής μας,που είναι δύσκολες για διάφορους λόγους και πάνω κάτω όλοι μας έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές.
      Είμαι σίγουρη,πως είσαι δυνατή και θα καταφέρεις να κάνεις τη ζωή σου πανέμορφη,όπως θα ήθελες.Και θα βοηθήσει και η τύχη σ' αυτό!Εξάλλου δε λένε,πως όταν θέλουμε κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσουμε;
      Πιστεύω,πως το γεγονός και μόνο,ότι διατηρείς ένα πολύ ωραίο blog δείχνει,πως είσαι ένας άνθρωπος δημιουργικός και με ιδέες!Να χαμογελάς και να είσαι αποφασιστική!!
      όλα θα πάνε καλά!
      Φιλάκια πολλά πολλά από εμένα!!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα! Ωραια γωνιά έχεις φτιάξει εδώ! Η Μαρία απο πάνω είπε αληθειες που πολλοί αποφεύγουμε να πούμε! Το κείμενο σου δίνει τις απαντήσεις όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάκη!!Καλωσήρθες!Ευχαριστώ πολύ!
      Πράγματι πολλές φορές η ρουτίνα γίνεται βαριά και επισκιάζει και την ίδια μας τη ζωή.Πιστεύω όμως,πως αν έχουμε όρεξη για κάτι διαφορετικό μπορούμε,να το καταφέρουμε!
      Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  4. Ναι μεν είναι καλυτερα να κάνουμε πράγματα που να μην ρουτινιάζουμε, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Υπάρχουν όμως στιγμές που η ρουτίνα είναι ευλογία, αν σκεφτούμε πόσο δύσκολα περνούν κάποιοι άλλοι άνθρωποι στη ζωή. Αλλά επειδή είσαι μικρούλα, να είσαι αισιόδοξη πως η ζωή θα είναι -ΕΙΝΑΙ- όμορφη! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου καλημέρα!συμφωνώ,πως πρέπει ακόμα και για την καθημερινή ρουτίνα να είμαστε ευχαριστημένοι,που την έχουμε.Λυπάμαι πολύ όμως,όταν βλέπω συνομηλίκους μου,που ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν τόσα στην κοινωνία και στους ίδιους βρίσκονται σε μόνιμη σχέση με τον καναπέ τους και παραπονιούνται κιόλας!!
      Τα λόγια σου ήταν αισιόδοξα και με κάνουν να ξεκινάω όμορφα τη μέρα μου!!
      Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  5. πρέπει να ειμαστε και λίγο θαρραλέοι ,να ρισκαρουμε για να αποφεύγουμε τη ρουτίνα ...πολλοί άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές!
    πολύ ωραίο το βιντεάκι!
    καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου πιστεύω,πως πάνω απ' όλα πρέπει να έχουμε μέσα μας ενέργεια.Σίγουρα η καθημερινότητα έχει πολλές απαιτήσεις,οπότε και κούραση θα υπάρξει και άγχος,αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι όμορφο για να μας φτιάχνει τη μέρα.Και ναι η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει και από εμάς τους ίδιους!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα!
    Βλέπω έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον, το διάβασμα! Περιμένω πως και πως να τελειώσω με τις Πανελλήνιες για να ασχοληθώ με ενα πιο δημιουργικό και ουσιώδες για μένα διάβασμα!
    Όσον αφορά στο άρθρο σου, είναι τρομερό το πώς έχουν γίνει τα πάντα μία ανιαρή καθημερινότητα. Ωστόσο πιστεύω οτι πάντα μπορούμε να βρούμε μία διέξοδο από τη ρουτίνα. Χωρίς χρήματα. Μία βόλτα στην παραλία, ένα μπουκέτο πολύχρωμα λουλούδια που μάζεψες εσύ ο ίδιος.. Υπάρχει η θετική πλευρά της ζωής, αλλά είναι στο χέρι μας να τη βρούμε!
    Ελπίζω να τα λέμε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιώτα μου!!Καλωσήρθες!
      Ναι!το διάβασμα το αγαπώ πολύ!Πριν τέσσερα χρόνια έδινα κι εγώ πανελλήνιες,οπότε σε καταλαβαίνω.το εξωσχολικό διάβασμα είναι πιο δημιουργικό πολλές φορές!
      Πράγματι και με λίγα χρήματα μπορούμε να περάσουμε καλά!Εδώ ως φοιτητές κι εμείς,όταν δεν έχουμε και πολλά στην τσέπη μας,λέμε ''Ας πάμε να περπατήσουμε στην παραλία''.Θεσσαλονίκη βλέπεις...
      Θα επικοινωνούμε!Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  7. υπεροχο ποστ! τα λες ή μαλλον γραφεις, μια χαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήνα μου σ' ευχαριστώ πολύ!!Το βιντεάκι με ενέπνευσε!Θετική σκέψη πάνω απ' όλα!!
      Φιλάκια πολλά!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Η ρουτίνα είναι μέρος της ζωής μας και είναι μια χαρά, αρκεί να κάνουμε και κανένα διαλειμματάκι που στο χέρι μας είναι :) Αλλά τι έπαθε ο καημένος στο βίντεο με τα ρούχα χαχαχα Καλή εβδομάδα κορίτσι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύριελ καλημέρα από Ελλάδα!! Τα διαλειμματάκια επιβάλλονται,ακόμα κι αν είναι μικρά,μπορούν όμως να είναι ποιοτικά!!
      Καλά ναι!!ο τυπάκος μου ήθελε και κοστουμάκι!!Με λίγα λουλουδάκια και μια χαρά τα κατάφερε!!
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  9. Αχ δε μου το παιζει το βιντεακι :(
    Παντως η μονοτονια γινεται απο τους ανθρωπους δε προκυπτει μονη της. Οκ δε μπορεις να δεις τους φιλους καθε μερα, να πας ενα περιπατο, να δημιουργησεις κατι αλλα δεν ειναι κ καθε μερα η ιδια!
    Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μπορείς να το αναζητήσεις στο youtube γράφοντας ''το κορίτσι στον τοίχο''.είναι πολύ ενδιαφέρον! Μακάρι να έχουμε την ενεργητικότητα να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν ακόμα κι αν έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας!!
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. η ρουτίνα είναι κακό πράγμα.. έστω και μέσα από αυτή πρέπει πάντα να βρίσκουμε διεξόδους, όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα που μας γεμίζουν σαν ανθρώπους ώστε να ξεφεύγουμε από αυτή! και παρέες, ποτέ μόνοι μας σε όλο αυτό!!! :) φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου πράγματι...πόσο σημαντικό να έχουμε δίπλα μας παρέες!Πάντα κάτι έχουμε να πάρουμε από ανθρώπους που είναι δίπλα μας και κάνουν ιδιαίτερες τις στιγμές που ίσως αν ζούσαμε μόνοι δε θα ήταν τόσο σημαντικές!!
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  11. Η ζωή είναι όπως τη βλέπει κανείς. Αν βλέπεις τη ζωή σα ρουτίνα, έτσι θα σου βγει στην καθημερινότητά σου, στην διάθεσή σου, στη φιλοσοφία σου. Το μυστικό είναι να σκάβεις κάτω από την επιφάνεια στο κάθε τι, να το βλέπεις και από άλλες οπτικές γωνίες και έτσι, να βρίσκεις αυτό το κάτι που θα το φωτίσει και θα φέρει χαρά μέσα σου και στους γύρω σου. Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Εύα!Πολύ όμορφα λόγια!!Συμφωνώ.παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αν ψάχνουμε να βρούμε τη θετική όψη όσων ζούμε!Κάνει καλό και στο κοινωνικό μας περιβάλλον,αλλά και σ' εμάς τους ίδιους!!!

      Διαγραφή
  12. Υπέροχο κείμενο και βιντεο, κάθε φορά που το βλέπω εχω την ίδια λαχτάρα για το τέλος!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατάσα μου ευχαριστώ πολύ!! Το βιντεάκι πραγματικά φοβερό και με χιούμορ!!Τέλικα έχουν και τα graffiti την κρυφή τους ζωή!! ;-) Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  13. Βάσω μου συμφωνώ μαζί σου!και ναι,πάντα υπάρχει κάποιος τρόπος για να ξεφύγουμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό,ό,τι ευχαριστεί τον καθένα μας!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. υπεροχο βιντεο!!
    υπεροχη αναρτηση!

    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου σ' ευχαριστώ πολύ!!Το βιντεάκι είναι πράγματι φοβερό!!
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  15. Τι καλά που ανέβασες αυτό το βιντεάκι και το χαρήκαμε κι εμείς! Έπαθα πλάκα. Είχα πάρα πολύ καιρό να δω κάτι τόσο ωραίο. Ο τύπος του μικρού φιλμ ήταν ρουτινιάρης από μόνος του, δεν άφηνε χώρο στη ζωή του για το απρόοπτο. Δεν είναι το τι κάνουμε σε αυτή τη ζωή αλλά πώς το κάνουμε. Πρέπει να επιστρατεύουμε πρώτα την δική μας ευρηματικότητα και έπειτα να περιμένουμε και από τη ζωή να ανταποκριθεί με όμορφες ανατροπές. Όλα τα ωραία ξεκινάνε όταν επιλέγουμε να ανοίγουμε μια κουβεντούλα με τον διπλανό μας κι από κει κι ύστερα όλα έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα κι εγώ τρελαίνομαι για τέτοια ωραία βίντεο!Μέσα σε λίγα λεπτά καταφέρνουν να πούνε πολλά!!
      Ναι,ο τύπος βαριόταν και τη ζωή του και δεν άφηνε χώρο για τίποτα καινούριο.
      Συμφωνώ μαζί σου!Όταν θα αφήσουμε ανοιχτή μια μικρή πορτούλα από εκεί μπορεί να περάσει και η ανατροπή ακόμα!

      Διαγραφή