Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μια χίπισσα,που χορεύει latin!



 Ανάρτηση και σήμερα;Ναι!θα λείψω για το τριήμερο και είπα,να αναπληρώσω τις μέρες απουσίας μου!Η αλήθεια είναι,πως οι Απόκριες είναι η χαρά μου.Όχι τόσο για τις μεταμφιέσεις,όσο για το ότι αυτές τις ημέρες η λάτιν μουσική είναι πολύ στα πάνω της!Κι εγώ βέβαια δεν έχω διδαχθεί ποτέ βήματα,τεχνικές,φιγούρες τη γενικότερη φιλοσοφία του κάθε χορού,αλλά όταν θα ακούσω τη μουσική το σώμα μου αρχίζει από μόνο του,να κουνιέται σιγά σιγά στο ρυθμό!Μα πώς ν’ αντισταθείς σ’ αυτούς τους ήχους;








Θυμήθηκα αυτές τις ημέρες Απόκριες των περασμένων ετών!Πριν 6 χρόνια,ήταν…ήμουν πρώτη λυκείου,που είχα ντυθεί χίπισσα!Και ήταν πράγματι μεγάλη επιτυχία!Με πολύχρωμα ρούχα,ξανθιά περούκα και στα μάγουλά μου ζωγραφισμένα μια καρδούλα απ’ τη μία και απ’ την άλλη το σήμα της ειρήνης!
Το σχολείο μου είχε πάρτυ σ’ ένα μπαράκι-clubάκι της πόλης μας.Συνωστισμένοι όλοι στο μικρό πατάρι του μαγαζιού χορεύαμε ο ένας πάνω στον άλλο και δε μας ένοιαζε τίποτα,εκτός από το να μας προσέξει το αγόρι που μας άρεσε και αντίστοιχα για τα αγόρια το κορίτσι,που από καιρό είχαν βάλει στο μάτι!Το αγόρι,που μου άρεσε(και πολύ καλό μου φίλο)έψαχνα κι εγώ μέσα στο πλήθος,αλλά τώρα,που προσπαθώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου εκείνη τη βραδιά δε μπορώ να θυμηθώ αν τελικά τον συνάντησα ή όχι.Θυμάμαι μόνο,πως ελάχιστοι με είχαν αναγνωρίσει κάτω από τη χίπικη μεταμφίεση και πως είχα περάσει φοβερά!Ε,εφηβικοί έρωτες είναι αυτοί…
Δυο χρόνια μετά,στην Τρίτη λυκείου.Ο έρωτάς μου πλέον είναι(μετά από πολύ κλάμα) απλά φίλος μου.Πολύ καλύτερα τώρα.Τώρα είχαμε άλλα να μας βασανίζουν…Πανελλήνιες!Μάθημα εγώ μέχρι τις 9 το βράδυ,συνάχι τρελό(ακόμα το θυμάμαι…)κούραση…αλλά το πάρτυ,ΠΑΡΤΥ!Εκείνη τη χρονιά τα δώσαμε όλα!Είχα ντυθεί αφρικανή.Μου είχε ράψει η γιαγιά μου μια πολύχρωμη κελεμπία και φόρεσα στο κεφάλι μια τεράστια περούκα αφάνα και κρίκους στ’ αυτιά.Μόνο,που δεν είχα μεριμνήσει για μπογιές για το πρόσωπό μου.Κι έτσι ήμουν μια λευκή αφρικανή!Το σίγουρο είναι,ότι έκανα τη διαφορά!Τρελός χορός μέχρι πολύ αργά.Δε θα διαβάσουμε αύριο λέγαμε,ξεκούραση!Δεν ήταν και πολύ πετυχημένη βέβαια η μεταμφίεσή μου τότε,αλλά έχω κρατημένη μια φωτογραφία από εκείνη τη βραδιά με όλη την παρέα.Αξία αναμνήσεων;ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ
Εύχομαι σε όλους να περάσετε τέλεια αυτές τις ημέρες!Και να πούμε βέβαια για τις μεταμφιέσεις,πως συχνά το κάνουμε και στην καθημερινή μας ζωή.Δεν πρόκειται για τις αποκριάτικες τις μεταμφιέσεις.Είναι χειρότερες,γιατί τις αποκριάτικες κάποια στιγμή τις πετάμε από πάνω μας,ενώ, όταν πασχίζουμε καθημερινά να δείξουμε κάτι άλλο απ΄ αυτό,που είμαστε για χίλιους δυο λόγους,αυτή τη μάσκα δύσκολα τη διώχνουμε.Ας είμαστε ο εαυτός μας!Όλοι οι άλλοι είναι πιασμένοι…το λέγε κι ο Oscar Wilde!
Εύχομαι καλούς χορούς και πάντα με χαμόγελα!

7 σχόλια:

  1. οοο τι ωραιο τραγούδι.. μαρεσει ναι ναι.. εχω καιρο να το ακούσω... Λατρεύω τις αποκριες. ειναι παντα για μενα στιγμη χαλάρωσης αν και δεν συνηθιζω να ντυνομαι γιατι ποτε δεν αποφασιζω πως. ! Χεχε. Τρεις μέρες τώρα δεν κάθομαι στο σπίτι..Με τραβολογουν απο χορο σε χορο..Πρώτη χρονια.. Η ανεργία βλεπεις. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία ναι!!είναι πραγματικά τέλειο τραγούδι!!
      Κι εύχομαι του χρόνου με δουλειά!Πάντα όμως να βρίσκουμε έστω λίγο χρόνο,να ξεδίνουμε!!Το χρειαζόμαστε όλοι και οι μέρες αυτές είναι ιδανική ευκαιρία!

      Διαγραφή
  2. Τα θυμάμαι αυτά τα πάρτυ και τον καημό μας αν μας κοιτάζει δε μας κοιτάζει χαχαχαχα Αχ τι πλάκα και τι ωραία! Το καρναβάλι ποτέ δε με τρέλαινε αλλά τα πάρτυ και οι χοροί έδιναν κι έπερναν ! Καλό τριήμερο και καλό μήνα! Να περνάτε τέλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lyriel πραγματικά αυτές οι αναμνήσεις είναι και οι πιο ωραίες!!και είχαν και πλάκα και τώρα που τα θυμάμαι,μου έχουν αφήσει τόσο γλυκιά γεύση!!!Οπότε να 'μαστε καλα κάθε χρόνο να ξεσαλώνουμε στο χορό!!!!

      Διαγραφή
  3. Να περάσεις και φέτος στις Απόκριεςτέλεια, κορίτσι μου!!!
    Καλό ανοιξιάτικο μήνα και φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρετή μου σ' ευχαριστώ πολύ και εκ του αποτελέσματος φαίνεται,πως οι ευχές σου έπιασαν για τα καλά!!!Να έχεις κι εσύ μια υπέροχη άνοιξη!!!

      Διαγραφή
  4. Βάσω το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ό,τι πρέπει για ξεφάντωμα!
    Εύχομαι και σ' εσένα καλό μήνα!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή