Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

-Follow me -Σ' ακολουθώ


Αγαπώ πολύ,να βγάζω φωτογραφίες.Όταν βρίσκομαι σε διακοπές,εκδρομές,ακόμα κι όταν βγαίνω μια βόλτα με φίλους είμαι με την ψηφιακή στο χέρι και απαθανατίζω τις στιγμές.Μ’ αρέσει,να βγάζω πολλές φωτογραφίες τους φίλους μου ειδικά,όταν είναι ανύποπτοι,γιατί θέλω,η κάμερα να συλλάβει τη στιγμή!Δικές μου φωτογραφίες έχω λίγες ακριβώς,γιατί βρίσκομαι πίσω από την κάμερα.Πολλές φορές μου ‘’ψευτογκρινιάζουν’’,πως δε θέλουν,να τους τραβάω…εγώ δε σταματάω όμως με τίποτα!Έχω φωτογραφίες ακόμα και από το σχολείο μου,από το προαύλιο στα διαλείμματα με τις φίλες μου,να γελάνε ή ακόμα και να έχουν το βιβλίο των αρχαίων στο χέρι για μια γρήγορη επανάληψη.Δεν έπαιρνα βέβαια κάμερα μαζί μου,αλλά το κινητό έκανε τη δουλειά του!
Πολλές φορές κυριώς εμείς οι γυναίκες γκρινιάζουμε για τις φωτογραφίες ‘’Ωχ,αυτή σβησ’ τη..δεν είμαι καλή.Βγήκα χοντρή.Φαίνομαι κοντή.Μου κάνει μάγουλά.Πολύ ασπρουλιάρα είμαι,κάτσε να μαυρίσω λίγο’’ ή ‘’κοίτα,πως είμαι…φαίνομαι ότι δεν είμαι καλά...’’γιατί μόλις έμαθε,ότι δεν πέρασε το μάθημα ή χώρισε με το αγόρι της πριν πέντε ώρες.Όχι!Είμαι κατά της διαγραφής των φωτογραφιών,γιατί μαζί με τις φωτογραφίες είναι σα να θέλουμε,να διαγράψουμε και στιγμές.Ναι,δεν ήσουν καλά εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.Για χίλιους δυο λόγους.Δεν πειράζει όμως,κράτα τη φωτογραφία.Μετά από πολλά χρόνια θα τη βλέπεις και θα γελάς.Ναι,στο εγγυώμαι!Γιατί το γεγονός,ότι είσαι υγιής και χαρούμενη τώρα σημαίνει,ότι αυτό,που σ’ έκανε,να βγεις τότε στη φωτογραφία κάπως άχαρη δεν ήταν κάτι,που δε μπορούσε να ξεπεραστεί.Άρα είναι κάτι,που μάλλον πρέπει να θυμάσαι.Έτσι κι αλλιώς γιατί να σβήνουμε το παρελθόν μας από τη μνήμη μας;Παίζει κι αυτό το ρόλο του!
Αυτή την τρέλα λοιπόν,που έχω με τις φωτογραφίες φαίνεται,πως πολύς κόσμος την κατέχει.Κι αυτό το διαπίστωσα,όταν διάβασα για το project follow me.Τι είναι αυτό το project;Ο φωτογράφος Murad Osmann με την κοπέλα του Nataly Zakharova ταξιδεύουν πολύ!Ο καημένος ο Murad λοιπόν φωτογράφιζε τα πάντα,μα τα πάντα!Η Nataly όμως βαριόταν αφόρητα μ’ αυτή τη μανία του καλού της και τον τραβούσε πάντα απ’ το χέρι… ‘’Πάμε καλέ μου…πείνασα..’’φαντάζομαι,πως θα του λεγε...(Εγώ πάντως αυτό θα έλεγα...)Κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα με τη Nataly σε κάθε φωτογραφία να τραβάει τον Murad από το χέρι κι αυτός να ακολουθεί.Follow me!
Και δημιουργήθηκαν πράγματι εκπληκτικές φωτογραφίες!Απολαύστε μερικές απ’ αυτές!

Follow me στο Sochi

Follow me στη Μαδρίτη

Follow me στο Ravello(Ιταλία)


Η σελίδα του project στο facebook:Follow me
photos via:source site









20 σχόλια:

  1. Καπως ετσι ειμαι και εγω :) Και ας με λενε τρελλη ! Μιλαμε εχω χιλιαααααδες φωτογραφιες.
    Ακομα και τις δικες μου τις βγαζω μονη μου,Χαχαχ..Χαιρομαι που δεν ειναι μονο δικο μου κολλημα τελικα.. Ομορφες οι φωτο του Murad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι καλά κάνεις και φωτογραφίζεσαι!Και οι selfie είναι της μόδας!χεχε!!
      Είμαστε όλοι πυροβολημένοι τελικά,αλλά αξίζει τον κόπο!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Το είχα δει πρόσφατα αυτό το project και με ενθουσίασε πάρα πολύ!!
    Πολύ έξυπνο και πρωτότυπο!
    Κι εμένα μου αρέσει να βγάζω άπειρες φωτογραφίες! Μερικές έχουν σημασία μόνο για εμένα.. Είχα τραβήξει ακόμα και στο νοσοκομείο όταν είχε μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας ο αρραβωνιαστικός μου. Τράβηξα αρκετές με τα χέρια μας, το δικό του με ορό, για να μας θυμίζει πάντα ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο και είμασταν ενωμένοι με δύναμη και αισιοδοξία.
    Με την φάτσα μου έχω ένα θεματάκι βγαίνω πάντα πολύ διαφορετική και το λένε όλοι..
    Οπότε θα με μαλώσεις αν σου πω ότι έχω διαγράψει παααάρα πολλές που είμαι χάλια!
    Καλή συνέχεια φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου πιστεύω κι εγώ πως πρέπει κάποιες στιγμές έστω κι αν μας θυμίζουν οδυνηρά γεγονότα να τις φυλάμε.Και οι φωτογραφίες βοηθάνε σ' αυτό.
      Η πρωτοβουλία σου να φωτογραφίσεις τα χέρια σας ενωμένα δείχνει εκτός των άλλων και δύναμη ψυχής.Εύχομαι να είστε πάντα υγιείς κι ευτυχισμένοι κι αυτές οι φωτογραφίες να μένουν μόνο μια παλιά ανάμνηση.
      Όσο για τις δικές σου φωτογραφίες,ε..εμείς οι γυναίκες γκρινιάζουμε παραπάνω καμια φορά ως φιλάρεσκα όντα,που είμαστε!
      Φιλάκια και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  3. Βάσω μου όλοι το 'χουμε το κόλλημα τελικά...μα υπάρχει ποιο ωραίο πράγμα από τις αναμνήσεις μας αποτυπωμένες!
    Η κόρη σου μήπως έχει και το μικρόβιο του φωτομοντέλου και ποζάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα φιλη μου!
    Καλως σε βρηκα!
    Πολυ ενδιαφερον ποστ μιας και που δεν ειχα ιδεα!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μας ήρθες κορίτσι μου!
      Κι εγώ βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το project γι' αυτό και σκέφτηκα,ότι του άξιζε μια ανάρτηση!
      Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Ωραία ιδέα για αυτούς που γκρινιάζουν με τις φωτογραφίες :) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα μου πραγματικά νομίζω πως αυτό θα εφαρμόζω από εδώ και πέρα σ' όσους μου γκρινιάζουν για τις φωτογραφίες!!Εμείς φταίμε,που μας αρέσει να φωτογραφίζουμε;
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  6. πολύ ωραίο concept!!!!! κι εγώ την ίδια μούρλα έχω με τις φωτογραφίες, όπως κι εσύ!!!! :) φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου το έχουμε τελικά όλοι το κόλλημα!και ξέρεις τι λέω;;είναι πολύ καλό κόλλημα αυτό!!δε χάνουμε στιγμή!!όλες οι αναμνήσεις μας είναι φυλαγμένες για πάντα!
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
    2. σωστά το λες!!! άλλωστε οι αναμνήσεις μας, είναι όλη μας η ζωή! :)

      Διαγραφή
  7. Συμφωνώ μαζί σου, δεν υπάρχουν κακές φωτογραφίες, απλά μερικές φορές στ' αλήθεια φαινόμαστε χάλια. Εντάξει και τί έγινε; Όλα είναι κομμάτια της ζωής μας :) Τις εικόνες αυτές τις έχω δει, έχουν κάνει το γύρω του κόσμου και είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες!! Φιλάκια πολλά, καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lyriel πραγματικά το concept του follow me είναι πολύ ενδιαφέρον!!
      όσο για τις δικές μας φωτογραφίες έχεις απόλυτο δίκιο!ε,κι αν δε βγήκαμε ''κουκλάρες'' τι έγινε;;όλες οι στιγμές είναι κατάδικές μας και πρέπει να τις κρατήσουμε!
      Να έχεις ένα υπέροχο σαββατοκύριακο!Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Ω ναι, τις έχω δει ήδη αυτές τις φωτογραφίες και είναι χάρμα οφθαλμών! Κι ευτυχώς που μου τις θύμησες να ψάξω να ανεβάσω κι εγώ κάποια! Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,είναι φοβερές και πολύ πρωτότυπη ιδέα!!σκέφτομαι να κάνω κολάζ με κάποιες απ' αυτές και να τις βάλω στο δωμάτιό μου!
      Εύχομαι ένα πανέμορφο σαββατοκύριακο!!φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Πόσο υπέροχο project?? :) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Καμία φωτό δεν χρειάζεται διαγραφή, η κάθε μια συμβολίζει και μια στιγμή της ζωής μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα μου είναι τέλειο!!Και στη σελίδα στο facebook έχει απίθανες φωτογραφίες!!
      Και ναι οι δικές μας φωτογραφίες αποτελούν κομμάτι της ζωής μας!Είναι η αποτύπωση των στιγμών!Γιατί να τις διαγράφουμε;
      Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Και εγώ τις πέτυχα αυτές τις φώτο και με μάγεψαν και με ενθουσίασαν!!!
    Επειδή ελχω συνηθίσει να βγαίνω χάλια στις φώτο (γιατί βγαίνω!!) πλέον δεν με νοιάζει. Τις κρατάω όλες. Πάντως υπάρχουν πραγματικά φωτογενείς άνθρωποι και τους θαυμάζω:)
    Απο τότε βεβαια που εγινα μαμά, εχω ελάχιστες δικες μου φωτογραφιες. Βγαζω μονο τα παιδιά μου και τον αντρα μου. Εκεινοι ολοι βγαινουν παντα ομορφοι! Μα πως γίνεται μου λες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα νομίζω,πως όταν αγαπάμε κάποιον πολύ θέλουμε να τον φωτογραφίζουμε συνεχώς και δε μας νοιάζει για εμάς!!Και τους βλέπουμε όμορφους ακριβώς γιατί τους αγαπάμε!!
      Καλά κάνεις πάντως και φωτογραφίζεις τα παιδάκια σου!Θα έχουν πολλές φωτογραφίες να κοιτάνε και να θυμούνται,όταν ενηλικιωθούν!
      Επίσης πιστεύω,πως κι εσύ θα βγαίνεις ωραία στις φωτογραφίες!!Απλά όλες οι γυναίκες μάλλον γκρινιάζουμε λίγο...
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή